Erstatter «Siv»

Regjeringen kjøper nytt Hercules-fly etter ulykken i Nord-Sverige.

KJØPET NYTT: Tidligere i år styret luftforsvarets C130J Hercules «Siv» i Nord-Sverige. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
KJØPET NYTT: Tidligere i år styret luftforsvarets C130J Hercules «Siv» i Nord-Sverige. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

  (Dagbladet):  - Det er nødvendig å anskaffe et nytt transportfly så snart som mulig for å unngå operative konsekvenser, sier forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding. Som følge av flyulykken i Nord-Sverige tidligere i år foreslår regjeringen å gjenanskaffe et Hercules transportfly. Dette vil koste 720 millioner kroner, melder Finansdepartementet.

- I den tragiske ulykken mistet vi fem dyktige offiserer og ett transportfly. De omkomne vil alltid være dypt savnet, sier Eide.

Kriser og ulykker Som Dagbladet har fortalt tidligere i morges, foreslår regjeringen å stramme inn livreima og kutter 6 milliarder i oljepengebruken på årets statsbudsjett. 

Regjeringen har likevel funnet det riktig å drysse millioner over noen utvalgte formål. Flere av disse forslagene skyldes at regjeringen ser seg nødt til å bøte på skadene etter ulykker, terror og ekstremvær. 

Terrortiltak En rekke av forslagene i Revidert nasjonalbudsjett 2012 er ikke uventet knyttet til terrorangrepene 22. juli. Disse forslagene kommer i tillegg til bevilgningene Stortinget allerede har vedtatt: 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer