«Ert» på leggen var skrekksykdom

Åtte år gamle Chandler Tran sovnet stille inn seks måneder etter diagnosen.

SOVNET INN: Chandler Tran døde et halvt år etter at han fikk diagnosen. Foto: GoFundMe
SOVNET INN: Chandler Tran døde et halvt år etter at han fikk diagnosen. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familien Tran fra Sydney i Australia var på vei ut døra for å dra på påskeferie da foreldrene Chong og Trang oppdaget at sønnen haltet på det ene beinet.

De oppdaget at Chandler, da sju år, hadde en liten klump på leggen. Ifølge foreldrene selv liknet kulen på en liten ert.

Kreft med spredning

Familien dro på det lokale sykehuset, men ble raskt sendt videre til barnesykehuset i Sydney. Ei uke seinere kom sjokkbeskjeden, skriver avisa New Zealand Herald.

- Etter ytterligere undersøkelser fikk de nyheten som ingen foreldre ønsker å høre, står det skrevet på innsamlingsnettstedet GoFundMe.

Sjuåringen ble diagnostisert med osteosarkom med spredning til lungene.

Ifølge Store medisinske leksikon er osteosarkom kreft i benvev og er den hyppigste formen for primær benkreft. I Norge diagnostiseres om lag ti nye tilfeller hvert år. De fleste pasientene er i tenåra da sykdommen oppdages, men osteosarkom kan opptre både hos yngre barn og eldre voksne.

Amputasjon

Fra april til november har Chandlet gjennomgått flere runder med cellegift og mange, lange sykehusopphold. Også åtteårsdagen ble feiret i sykesenga.

BLID GUTT: Chandler Tran elsket å leke med Lego, ifølge foreldrene. Foto: GoFundMe
BLID GUTT: Chandler Tran elsket å leke med Lego, ifølge foreldrene. Foto: GoFundMe Vis mer

- Kreften reagerte dessverre ikke så godt som vi håpet og spredte seg så raskt at eneste sjansen for overlevelse var å amputere over kneet, skriver familien.

Tross amputasjonen av beinet, ble kreftsvulstene i lungene imidlertid verre.

- Vi savner ham

I samråd med legene bestemte foreldrene seg for å avslutte behandlingen.

I en tekst fra 26. november, skriver foreldrene den siste, hjerteskjærende oppdateringen:

- Chandler valgte å forlate oss fredelig mens han sov klokka 02.00 fredag 25. november. Han ventet til alle hadde kommet for å si farvel. Han ventet også til mamma hadde sovnet, før han trakk sitt siste, lille pust. Vi savner ham allerede så mye.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer