<strong>ERTESYK:</strong> Ron Sveden (75) fikk sjokkbeskjeden; Det vokser en grønnsak i lungen din. Foto: SCANPIX
ERTESYK: Ron Sveden (75) fikk sjokkbeskjeden; Det vokser en grønnsak i lungen din. Foto: SCANPIX Vis mer

Ertelysten lærerpensjonist

I flere måneder hostet og harket Ron Sveden (75) fra Massachusetts i USA. Så kom beskjeden fra legen: Du har en erteplante i lungen din!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Den pensjonerte læreren hadde i lang tid slitt med lungeemfysem, men så ble helsa hans brått mye verre.

Kona Nancy ble så bekymret at hun ringte etter ambulanse.

75-åringen ble kjørt til sykehus i all hast.

Her ble det øyeblikkelig tatt røntgen, og legene kunne konstatere at den ene lungen var kollapset.

Fryktet kreft Sveden fryktet det verste da legene kunne fortelle at de så en mørk flekk på bildene. Men legene kunne ikke finne noe som tydet på at dette var kreft.

Da prøvene avslørte at det var en erteplante som vokste i Rons lunge, fikk den medisinske ekspertisen hakeslepp, melder blant andre Daily Mail.

- Jeg ble fortalt at jeg hadde en ert i lungen min som hadde delt seg og fått skudd. Den var trolig en halv tomme stor, noe som er temmelig stort.

Legene har spekulert på om Ron under et måltid har spist en ert som har havnet i vrangstrupen og dermed endt opp i lungen hans. Deretter har den fått friske skudd og blader.

- Den var liten nok til å komme seg ned dit , men stor nok til ikke å kunne komme ut igjen, sier Jeff Spillane. legen som behandlet Ron, til avisen Cape Cod Times.

Glimt i øyet Ron selv har bevart humoren:

- Et av de første måltidene jeg fikk servert på sykehuset atter operasjonen, var erter. Jeg lo med meg selv, og spiste dem.
Omstenksomme venner har vist sin oppmerksomhet overfor Ron etter sykehusoppholdet og sendt ham både erter på boks og frø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer