Erter på seg terror-ofrene

Den prisbelønte tegneren provoserer terrorofrenes familier i New York med tegneseriestripene sine. Han mener de etterlatte er grådige og overfladiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ted Rall har vunnet Robert F. Kennedys journalistpris og har vært nominert til Pulitzerprisen for tegneseriene sine, men det spørs om han blir nominert til flere priser etter å ha provosert overlevende og etterlatte etter 11. september angrepet på World Trade Center i New York.

Tegneserien «Terrorenkene» ble publisert på The New Tork Times nettside i forrige uke, og har skapt enorme reaksjoner. Rall har kommentert de enorme erstatningene de etterlatte har mottatt etter terroraksjonen med tekster som «Jeg sitter og venter på at Kevin skal komme hjem, selv om jeg vet at han aldri kommer. Heldigvis holder de 3,2 millioner dollarene meg varm om natta.»

Rall mener mange av de etterlatte er grådige og overfladiske.

- Ingen ønsker disse pengene, alt vi vil ha er fem minutter med ektemennene våre for å si farvel, sier enka Nicole Petrocelli til CNN.

I en annen tegneseriestripe refererer Rall til drapet på Wall Street Journal-journalisten Daniel Pearl.

«Selvsagt var det noe dritt at de skar over halsen på mannen min, men det verste var å måtte se OL på egen hånd.»

- Jeg har gjort noen elendige tegneserier i mitt liv som jeg skulle ønske jeg kunne trekke tilbake, men disse er ikke blant disse. Jeg lager ikke tegneserier for å krenke noen, men jeg kommer ikke til å sensurere meg selv bare fordi en tegneserie kan provosere, sier Rall til CNN.

  • The New York Times har trukket tilbake tegneseriestripene fra nettavisa, og beklager at de ble publisert. Avisa mener temaene var upassende.

    john.rasmussen@dagbladet.no