Erter politiet med Ferrarier

Speen Yar Kahn (23) og Imran Shaukat (22) er ikke som andre ungdommer. Ifølge politiet er de storkriminelle. Selv hevder norsk-pakistanerne at de er meglere i det kriminelle miljøet. På fritiden kjører de hver sin Ferrari - biler som i butikken koster nærmere to millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norge ruller det bare noen få Ferrari'er på veien. Snaue halvparten av bilene i to millioners klassene disponeres av hva politiet mener er tungt belastede kriminelle.

Både Speen Yar Kahn og Imran Shaukat er klar over at de har provosert politiet og at politiet følger ekstra nøye med på hva de foretar seg.

- Misunnelse

- Jeg tror ikke dette dreier seg om annet enn at noen politimenn er misunnelig fordi vi kjører Ferrari. Det er ikke vår skyld at politifolk ikke har råd til å kjøre ordentlig biler, sier Speen Yar Kahn.

Lørdag ble Imran Shaukat stoppet av politiet. Ferrarien ble beslaglagt. Noen timer senere fikk han bilen tilbake. Politiet hadde likevel ikke hjemmel for å ta fra ham bilen.

22 år gamle Imran Shaukat kjører en klassisk Ferrari 348, mens Speen Yar Kahn (23) - som i forrige uke fikk norsk statsborgerskap - cruiser rundt i en Ferrari Mondeal cabriolet.

Biler de fleste bare kan drømme om å kjøre.

Kjøpt og betalt

Speen Yar Kahn fnyser av påstandene om at han er kriminell, sitt tungt belastede rulleblad til tross.

- Hva er jeg dømt for? Jeg blir anklaget for det ene og det andre. Men fortell meg hva jeg er dømt for, sier 23-åringen.

- Du har vært siktet for overlagt drap og drapsforøk?

- Sakene er henlagt. Det eneste politiet har på meg er noen gamle saker, sier Speen Yar Kahn, som ikke er domfelt for noe, men har flere uoppgjorte saker med rettsvesenet.

Imran Shaukat er et mer ubeskrevet blad, men han vedgår at han er en av lederne i gjengen som går under navnet «B-gjengen».

En gruppe unge menn politiet i Oslo mener bedriver organisert kriminalitet.

De to avviser på det mest bestemte at de har brukt penger fra kriminalitet til å kjøpe hver sin Ferrari.

- Jeg leaser min Ferrari Modeal cabriolet. Hver måned betaler jeg sju tusen kroner i leasingavgift, sier Speen Yar Kahn, som er bosatt på Oslos østkant.

- Du betaler ikke skatt. Hvor får du penga i fra?

- Jeg tjener en del på å megle, sier 23-åringen.

Med megling mener Speen Yar Kahn at han er en person i det kriminelle miljøet som ordner opp og bidrar til å løse konflikter.

- Faren min eier en Ferrari 348. Bilen disponerer jeg, sier Imrad Shaukat, som likevel vedgår at han selv har finansiert bilkjøpet.

- Men hvordan får du penger til å kjøpe et slikt kjøretøy?

- Jeg har alltid vært opptatt av biler. Derfor har jeg kjøpt og solgt biler. Slik har jeg tjent penger, og derfor kjører jeg i dag Ferrari, sier 22-åringen som er bosatt på Kolbotn utenfor Oslo.

Respekt

For de to unge mennene er begrepet respekt viktig. Svært viktig.

- Jeg har en sterk rettferdighetssans. Jeg respekterer andre mennesker, derfor respekterer også de meg. Derfor blir jeg tatt seriøst som megler, sier Speen Yar Kahn.

Både Imran Shaukat og Speen Yar Kahn har fått signaler fra politiet om at bilene deres skal «tas».

- Hver gang en politimann ser bilene våre, blir vi stoppet. Vi blir regelrett trakassert, sier de to unge mennene.

- Forstår dere ikke at politiet blir provosert av at to unge menn som er stemplet som kriminelle kjører rundt biler som er verdt mellom en og to millioner kroner?

- Provosert? Hva har politiet med å bli provosert. Dersom vi gjør noe kriminelt så får dem komme og ta oss for det. Bilene våre får de la være i fred, sier Speen Yar Kahn.

De to forteller flere historier, som de mener er beviset på trakassering og har et rasistisk slør over seg.

- For noen uker siden ble jeg stoppet av politiet uten grunn. En politimann slo meg med en stor maglight-lykt. Ikke hadde jeg kjørt for fort. Det er ren rasistisk trakassering, sier Imran Shaukat.

- Politiet har flere ganger kommet og anklaget meg for det og det andre. Sist ble jeg kjeftet ut fordi de hevdet at jeg hadde parkert bilen ulovlig. Jeg hadde bare stoppet, sier Speen Yar Kahn.

FERRARI-KOMPISER: Speen Yar Kahn (t.v) og Imran Shaukat kjører hver sin Ferrari: - Drømmebilen, hevder de.