Erter Trond-Viggo for hytteplaner

I Mandal ler lokalbefolkningen og bygningspolitikerne av Trond-Viggo Torgersens planer om en 23 meter lang og svært smal hytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANDAL (Dagbladet): I lokalmiljøet er Trond-Viggo Torgersens byggeplaner blitt et samtaleemne. Folk rister på hodet og ler godt av hytta, som på folkemunne er døpt «jernbanevogna».

Politikerne sa da også tvert nei da de onsdag behandlet søknaden om å rive den gamle hytta for å bygge nytt på Karinodden ved Eigebrekk.

- Det kommer ikke til å se ut. Det finnes knapt hus som er så lange, sa Høyres John Kittelstad før planutvalget enstemmig bestemte å sende søknaden tilbake til Torgersen.

Sveinung Haaland, som leder teknisk forvaltning i Mandal kommune, er av nøyaktig samme oppfatning:

- Han får ikke bygge ut som planlagt. Til det er bygget for dominerende på stedet. Planutvalget sa at hytta må reduseres og at en del av hytta må senkes, sier Haaland, som påpeker at eiendommen ligger midt i et statseid friområde og at hele området dermed er båndlagt. Det betyr at man må være ekstra varsom med bebyggelsen.

- Nå håper jeg arkitekten bearbeider hytta. Men søkeren har selvsagt adgang til å anke avgjørelsen når han mottar vedtaket, sier Haaland.

Trond-Viggo Torgersen vil ikke kommentere sine hytteplaner i Mandal.

Bortkastede penger

Nå er det opp til TV-stjernen om han vil sende ny søknad på et bygg som er bedre tilpasset naturen. Han kan også klage avslaget inn for fylkesmannen.

I byggesøknaden som ble innsendt av hans arkitekt, heter det at Trond-Viggo Torgersen har brukt tusenvis av kroner på å forberede søknaden med oppmåling i 25 centimeters koter slik at man også skulle unngå skjemmende murer og sprengning på tomta.

Torgersen og hans arkitekt har planlagt å kle hytta med sibirsk lerk, en tresort som er bortimot 50 prosent dyrere enn vanlig kledning.

Lukter vondt

Torgersen kjøpte den usjenert beliggende hytta for 1,9 millioner kroner for to år siden.

Beliggenheten er i stjerneklassen. Men den eksisterende hytta fra begynnelsen av 60-tallet har vært en skuffelse for familien. Konstruksjonene er underdimensjonerte og taket lekker slik at det lukter vondt i bygget.

Torgersen anfører at hytta heller ikke er hensiktsmessig innredet for familiens behov. Familien hadde planlagt en ny soveromsfløy på 30 kvadratmeter samt biotoalett mellom de i alt fire soverommene.

For stort

Byggesaksbehandler Glenn Anderson i Mandal kommune sier til Dagbladet at Trond-Viggo Torgersens planlagte hytte var for stor til å kunne bli godkjent.

- Hytta er planlagt oppført i et område der det er lite bebyggelse. Derfor bestemte politikerne at nybygget må bli vesentlig kortere og at gjestedelen må senkes, sier Anderson.

Ifølge lokalavisa Lindesnes var det tverrpolitisk enighet om å vende tommelen ned.

- Jeg har ikke sans for den lange fasaden. Men det er jo ikke jeg som skal ha hytta, uttalte KrFs Kenneth Osberg.

NYBYGGET: Slik presenterer Trond-Viggo Torgersen sine byggeplaner for ny hytte i Mandal-skjærgården. Hytta er omtrent like lang som en norsk jernbanevogn.
FIKK NEI: Trond-Viggo Torgersen må nå anke for å få drømmehytta.