Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

ESA godtar ikke spillemonopol i Norge

EFTAs overvåkingsorgan ESA godtar ikke regjeringens begrunnelse for å innføre monopol på drift av spilleautomater i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av en såkalt «begrunnet uttalelse» («reasoned opinion») som ESA har sendt til kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF).

Norske myndigheter har bestemt at Norsk Tipping fra nyttår skal få enerett på driften av spilleautomater som gir pengegevinst. Målet er å begrense spillegalskap.

Norsk Tipping er allerede i gang med å utplassere 10.000 nye spilleautomater til en verdi av rundt 800 millioner kroner.

Men ESA er ikke overbevist om at innføringen av monopol er det rette virkemidlet og i sin uttalelse begrunner ESA hvorfor de mener tiltaket er i strid med EØS-reglene. En hovedbegrunnelse er at det er diskrimerende.

Den norske regjeringen får en måned til å rette seg etter pålegget fra ESA.

Dersom ikke regjeringen omgjør vedtaket, kan saken havne i EFTA-domstolen.

- Jeg er ikke enig i ESAs vurdering om at Norsk Tipping ikke kan ha enerett på drift av utbetalingsautomater. Det er uansett ikke aktuelt å videreføre dagens ordning, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media