Esben Esther løy om hormoner

Elsa Almås ble fryktelig skuffet da ektemannen i hemmelighet tok kvinnelige hormoner. Han utviklet bryster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da sexolog Elsa Almås møtte Esben Benestad på et seminar for 15 år siden, var det fra første stund ingen hemmelighet at Esben var transe.

I dag står han åpent fram og kaller han seg Esben Esther Pirelli Benestad, og det er ikke «han» eller «hun», men «hin». Stadig dukker han opp i kvinneklær. Kona Elsa har stått stødig ved ektemannens side i alle disse årene, og aksepterer at mannen av og til er Esther, da er de to gode venninner.

Holdt hormonene hemmelig

I filmen «Alt om min far» der Benestads sønn Even fortalte om sitt forhold til sin helt spesielle far, kom det klart fram at Elsa var bekymret for kvinnen i Esben Esther. Hun er stadig redd for at den rollen skal ta over og at hun mister ektemannen sin.

Og Benestad viste fram sin frodige kropp til kameraet, men hemmeligholdt han tok hormoner. De godt synlige brystene forklarte han overfor sønnen med at det er mye som begynner å bli slappere og strekke seg når man blir eldre.

Men det viste seg å ikke stemme. Ærlighet har vært helt essensielt i ekteskapet mellom Benestad og Almass, og de to har snakket om alt, trodde Elsa.

Nå forteller hun for første gang om det store sviket, hemmeligheten som hun ikke trodde Esben Esther kunne ha gått bak ryggen hennes med. Hun begynte å få mistanke allerede under innspillingen av filmen. Ektemannens kropp forandret seg, han ble mer kvinnelig.

- Jeg la merke til at han hadde begynt å få bryster. Men jeg var egentlig ikke så mistenksom, fordi jeg visste at mange menn utvikler bryster når de blir eldre og kroppen forandrer seg. Esben Esther hadde også lagt litt på seg, jeg trodde rett og slett at det var kroppens egen utvikling, sier Elsa Almås til Cupido.

Satte ned foten

Da Elsa tilslutt konfronterte mannen med det viste det seg at Espen Esther hadde tatt hormoner over lang tid. Kona ble forferdelig skuffet. Han hadde gått bak ryggen hennes.

- Jeg opplevde det som et stort svik, sier Almås, som sammenligner dette med å ta partneren på fersken i utroskap.

- Jeg hadde tenkt at dersom han begynte å ta hormoner så ville han gå mer og mer over i en kvinnetilstand, og det ville jeg ikke leve med. Jeg satte foten ned, fortsetter sexologen.

Ekteparet er fortsatt sammen i dag, og Almås forteller at de har kommet styrket ut av krisen. Benestad har i dag startet på anti-androgener, piller som ikke er kvinnelige kjønnshormoner, men som reduserer de mannlige og påvirker skjeggvekst og gjør ham roligere. Pillene gir han ikke bryster og kvinnelige former.

- Jeg tror at hvis jeg ikke kunne sett mannen i ham så ville det blitt vanskeligere å fortsette sammen, sier Elsa, som understreker at hun fortsatt synes Esben Esther er mann nok for henne.

<B>ALT OM MIN FAR:</B> Even Benestad filmer sin far Esben Esther Pirelli Benestad, som liker å kle seg i kvinneklær.
SOM VENNINNER:</B> Elsa Almås og Esben Esther Pirelli Benestad (til venstre) sammen på en boklansering i 2001.
<B>ESBEN ESTHER OG ELSA:</B> Her er Esben Esther Pirelli Benestad sammen med kona som hennes ektemann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer