Esel beit av barnefinger i julestall

Eselet Oskar gikk løs på fingertuppen til en jente på ett og et halvt år på lørdag. De to var på åpning av julestallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undervisningsdirektør Kjellbjørg Lunde holdt åpningstalen for julestallen som ble åpnet på Leirvik torg. Alt så bra ut og den årvisse stallen ble igjen åpnet. Men den lille jenta var uheldig og mistet litt av julegleden. Det var da hun skulle mate eselet uhellet var ute.

Da eselet fikk høy av jenta beit den nemlig av henne fingertuppen.

- Det er trist og leit at dette skulle skje, mest for jenta og tanta som var med henne. Vi har sendt en gave og et kort til familien, sier prost Svein Arne Theodorsen til Bergens Tidende.

Stord menighet har etablert en tradisjon med denne julestallen på Leirvik torg. I fjor som i år har eselet Oskar fra Huglo vært et populært innslag blant barna. Men etter uhellet på lørdag skal kirka nå vurdere om de skal brukes eselet mer i det hele tatt.

I følge avtalen med eseleieren skal Oskar tilbake i julestallen neste lørdag. Men nå er altså Oskars underholdningskarriere uviss.

Til Oskars forsvar må det nevnes at det hele sannsynligvis var et uhell. Oskar er godmodig og snill og ikke minst vant til barn. Han var ikke aggressiv da uhellet skjedde. Antakeligvis var den lille jentehånden skjult av høy.

Jenta har fått stivkrampesprøyte. Det var tuppen på langfingeren utenfor leddet som ble bitt av. Den var ikke til å redde.