Eske i tønne utløste bombealarm i Oslo

Politiet i Oslo sperret i ettermiddag av et område ved sjøsiden ved Oslo S etter at det ble funnet en uidentifisert gjenstand der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo fant bare en eske i en blå plasttønne da de torsdag ettermiddag rykket ut for å sjekke en uidentifisert gjenstand som var funnet på sjøsiden av Oslo Sentralstasjon.

Politiet fikk melding om gjenstanden ved 13.20-tiden, og sperret av et større område. To timer senere var situasjonen avklart og sperringene tatt ned.

Det var noen anleggsarbeidere som fant esken i en blå plasttønne ved drosjeholdeplassen på sjøsiden av Oslo Sentralstasjon. Han som fant esken sier til NTB at den var 30 ganger 30 centimeter stor, dekket av bredt limbånd og at den hadde et håndtak.

Operativ uteleder, politiførstebetjent Terje Kruse, sier til NTB at det ikke ble ringt inn noen trussel i forbindelse med esken.

Politiet fryktet at gjenstanden kunne være et sprenglegeme, og sperret av et område som var stort nok til at publikums sikkerhet var ivaretatt dersom gjenstanden skulle eksplodere.

Etter at tjenestemenn fra Oslo politidistrikt hadde sjekket esken, ble den fjernet. Ifølge Kruse var det ikke noe mistenkelig ved den.

(NTB)