TRUET: AUF-leder Eskil Pedersen var i går tilbake på AUF -kontoret på Youngstorget. Tre måneder etter at 69 mennesker ble drept og 66 såret i massakren på Utøya. 
Foto: Berit Roald / Scanpix
TRUET: AUF-leder Eskil Pedersen var i går tilbake på AUF -kontoret på Youngstorget. Tre måneder etter at 69 mennesker ble drept og 66 såret i massakren på Utøya. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Eskil Pedersen drapstruet og sjikanert

AUF-lederen har gått med voldsalarm etter 22. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Eskil Pedersen er blitt utsatt for drapstrusler og grov sjikane etter 22. juli. I tre måneder har han gått med voldsalarm, skriver Aftenposten.

I et intervju med Aftenposten forteller Pedersen at han allerede dagen etter Utøya-skytingen 22. juli ble utsatt for sjikane.

- Jeg fikk sms, telefoner, brev, meldinger på Facebook. Både den massive støtten i dagene etterpå - og hatet - kom som et sjokk. Oppmerksomheten var så intens, og den kom fra alle kanter. Jeg fant måter å løse det på. Jeg så mye ned. Eller stirret i luften, sier Pedersen.

- Jeg forsøkte bare å ha et samlende budskap etter 22. juli. Likevel er det noen som hater oss, hater meg, selv etter at dette skjedde. Sjikanen er aggressiv, og den gjør vondt. Kan de ikke bare la oss være i fred? fortsetter han.

Ifølge Pedersen kommer sjikanen fra folk som mener det samme som terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Etter massedrapet 22. juli har AUF-lederen fått både voldsalarm og hemmelig telefonnummer.

(NTB)