- UFINT: Siv Jensen (Frp) mener det er andre spilleregler for Fremskrittspartiet i norsk politikk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- UFINT: Siv Jensen (Frp) mener det er andre spilleregler for Fremskrittspartiet i norsk politikk. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Eskil Pedersen kom med ufine koblinger mellom 22. juli og Frp

Frp-leder Siv Jensen mener AUF-lederen retter pekefingeren mot Frp når han sier at de ikke tar ansvaret for det han mener er en hatsk debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er glad for at Per Sandberg har beklaget sine uttalelser, for han mente ikke noe vondt med dem, sier Frp-partileder Siv Jensen til Dagbladet.

Hun mener alle partiene har understreket viktigheten om samhold etter 22. juli, og sier de har stått bak Ap om det fram til i tirsdag.

- Ufine kommentarer - Da kom AUF-leder Eskil Pedersen og Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen med ufine kommentarer om koblinger mellom Frp, innvandring- og asylpolitikk og 22. juli, sier Jensen.

Det var på LO Stats kartellkonferanse AUF-lederen kom med en kommentar til 22. juli. Ifølge NRK sa han at Fremskrittspartiet kommer med innvandrerfiendtlige holdninger uten å ta ansvar for hvilke handlinger det kan føre til.

Frp-leder Siv Jensen mener dermed Pedersen retter pekefingeren mot Frp etter det som skjedde på Utøya 22. juli.

- Det er ufine koblinger, som jeg tar avstand fra. Jeg godtar ikke en slik kobling, sier Siv Jensen til Dagbladet.

- Sandberg ville starte debatt Hun vil skrive en beklagelse på vegne av Per Sandbergs kommentarer fra Stortingets talerstol, men understreker likevel at det må være lov å stille kritiske spørsmål.

- Per Sandberg ønsket å starte debatt om innvandring og asyl, men kom med en uheldig formulering. Jeg så det på han rett etter at han hadde sagt det, at han innså at han hadde sagt noe han ikke burde sagt. Politikere formulerer seg noen ganger feil, og da er det riktig å beklage det, sier Siv Jensen.

- Men det betyr ikke at debatten er avlyst, sier hun.

- Innvandringsproblem ikke borte Hun mener Sandbergs vilje var riktig, for hun mener det er en avgjørende debatt å ta:

- Innvandrings- og asylpolitikken er et samfunnsporblem som fremdeles ikke er oppklart. Det må være lov å stille kritiske spørsmål, for det er mennesker som blir berørt av den naive politikken denne regjeringen fører hver dag. Det er mange mennesker som ikke opplever et likestilt samfunn. Det skjer lemlesting, kvinner som ikke tør å gå ut. I Norge! Vi kan ikke late som om det er blitt borte, sier Jensen.

Hun mener Ap-folk som Pedersen blir ordpoliti når han begynner å snakke om ytringsansvar.

- Etter 22. juli snakket man om åpenhet og ytringsfrihet, men nå snakker man om ytringsansvar. Vi ser gang på gang at ting vi sier oppfattes som uanstendig, mens at når Ap sier det, har det blitt anstendig. Vi så det for eksmempel da jeg advarte mot snikislamisering og Martin Kolberg senere snakker om islamisering, mener hun.

- Det er andre regler som gjelder for oss, tydeligvis.

HEKTISK DAG PÅ KONTORET: Siv Jensen har hatt to skandaler på to dager. Her møter hun Dagbladet på kontoret sitt på Stortinget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HEKTISK DAG PÅ KONTORET: Siv Jensen har hatt to skandaler på to dager. Her møter hun Dagbladet på kontoret sitt på Stortinget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer