Eskimobrødre mobbes, trues og mishandles

KAUTOKEINO (Dagbladet): I flere år har samisk ungdom mishandlet eskimobrødrene Hans (15) og Quasapi (10). Rasismen er nå kommet til overflaten i all sin grimhet. Quasapi ble mishandlet så kraftig at testiklene hovnet opp. Deretter ble Hans skutt med et skytevåpen i hodet og ansiktet. Nå vil Hans vekk fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kveld var det folkemøte på Alfreds Kro i Kautokeino. Et femtitall innbyggere møtte opp for å støtte den hardt plagede inuittfamilien (eskimoer).

De siste dagene har brakt avsløring på avsløring om hvor fryktelig ungene til inuittene Elisabeth og Hans Anthonsen har hatt det.

Og hvor jævlig samisk ungdom har vært mot dem.

Truet til taushet

1800 av Kautokeinos om lag 2000 innbyggere er samer. Selv om nordmenn har hundset og harselert med den samiske minoriteten opp gjennom historien, sparker samene videre. I dette tilfellet ned på barna av en inuittfamilie fra Grønland.

- Vi skjønte ikke hva som foregikk de to første åra. Quasapi har vært mobbet og slått av klassekameratene i tre år. Men han sa ikke noe til oss. De truet ham til å holde munn, forteller mor Elisabeth.

Men en morgen for to måneder siden var det umulig å ikke si noe lenger.

Kvelden før gikk Quasapi ut en tur. En gjeng jevnaldrende gutter oppdaget ham. Flere av dem gikk i klassen hans. De løp etter ham. Jagde ham.

- Til slutt nådde gjengen ham igjen. De banket ham opp. Så dyttet de ham, med skrittet først, mot ei jernstang. Da Quasapi kom hjem den kvelden, gikk han og la seg uten et ord. Neste morgen kunne han ikke gå. Han gråt. Testiklene var svulmet kraftig opp. Han måtte på sykehus, forteller mamma Elisabeth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer