Esler frakter nødhjelp til jordskjelvofre i Afghanistan

Islamabad (NTB-Reuters-AFP): En karavane med esler og hester forsøker nå å ta seg inn til de hjemløse og skadde etter jordskjelvet i Nord-Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hjelpeorganisasjonene kjemper ikke bare med ufremkommelige veier, farlige etterskjelv, snø og kulde. Kamphandlinger mellom Taliban og opposisjonen i nord truer også med å hindre hjelpearbeidet.

  Forsyningene med nødhjelp måtte mandag lastes av en lastebilkolonne fra FN fordi biler ikke klarer å kjøre på de dårlige fjellveiene inn til det jordskjelvrammede området i Takhar-provinsen. Lastebilekolonnen hadde da klart å ta seg inn til landsbyen Tanqi Rostap som ikke ligger så langt unna provinshovedstaden Faizabad.

  Nå må FN og de andre hjelpeorganisasjonene ta i bruk trekkdyr for å nå fram til de skadde og overlevende etter jordskjelvkatastrofen. Seks dager etter at skjelvet rystet området er det bare en liten gruppe fra den franske organisasjonen Leger uten grenser som har klart å ta seg fram til området.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer