Kongsberg-drapene:

Espen Andersen Bråthen siktet for fem drap

Espen Andersen Bråthen (37) ble pågrepet i Kongsberg onsdag kveld, siktet for å ha drept fem mennesker. PST opplyser at drapene så langt framstår som terror.

KONGSBERG: Siste nytt om den alvorlige hendelsen i Kongsberg, hvor fem personer har blitt drept og to skadd. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONGSBERG (Dagbladet): Det var Espen Andersen Bråthen som onsdag kveld ble pågrepet for fem drap i Kongsberg. 37-åringen vil framstilles for varetektsfengsling fredag. Han har erkjent å ha utført drapene.

Bråthens mor er dansk, og han har dansk statsborgerskap. Utover det skal han ikke ha noen tilknytning til Danmark.

PST opplyser torsdag at hendelsene i Kongsberg framstår som en terrorhandling. Etterforskningen, som ledes av Sør-Øst politidistrikt, vil avklare nærmere hva hendelsene var motivert av, heter det i en pressemelding.

37-åringen skal nå vurderes av rettspsykiatriske sakkyndige.

Konverterte til islam

Siktede i saken er kjent for PST fra tidligere, men de ønsker ikke å utdype i hvilken grad de har vært i kontakt med mannen som nå er siktet for å ha tatt livet av fem personer.

Politiet opplyste torsdag at 37-åringen har konvertert til islam. Seinest i 2020 fikk de bekymringsmelding om mannen.

Bråthens forsvarer, advokat Fredrik Neumann, vil ikke kommentere identifiseringen av siktede. Flere norske medier har torsdaggått ut med navn og bilde av mannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer