Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Espen Barth Eide gjør comeback i norsk politikk

Plassert på sikker plass av enstemmig nominasjonskomité i Oslo Ap.

KLAR FOR STORTINGET: Tidligere utenriksminister og tidligere forsvarsminister Espen Barth Eide blir enstemmig foreslått på femteplass på Oslo Aps liste til Stortinget. Det betyr at Barth Eide, som nå er utsending for Kypros, vender tilbake til norsk politikk, og nå med plass på Stortinget. Foto: Reuters
KLAR FOR STORTINGET: Tidligere utenriksminister og tidligere forsvarsminister Espen Barth Eide blir enstemmig foreslått på femteplass på Oslo Aps liste til Stortinget. Det betyr at Barth Eide, som nå er utsending for Kypros, vender tilbake til norsk politikk, og nå med plass på Stortinget. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti har sendt ut sitt forslag til stortingsvalgsliste for valget i 2017. Tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide er av en enstemmig nominasjonskomité plassert på en sikker femteplass.

- Svært motivert

- Jeg setter stor pris på å bli foreslått til Stortinget, og er svært motivert for å bidra i norsk politikk igjen. Nå er det opp til nominasjonsmøtet å bestemme, sier Eide til Dagbladet.

Han leder nå forhandlingene om gjenforening av Kypros på heltid som FN's spesialutsending.

Ap-leder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre topper lista foran Marianne Marthinsen og veteranen Jan Bøhler.

Leder av komiteen, Signe Horn, mener komiteen har kommet frem til en sterk liste:

- Komiteen har lagt vekt på at listen skal være en kombinasjon av kandidater med erfaring og nye talenter. Vi mener forslaget som nå foreligger, har de egenskapene som er nødvendig for å vinne valget, sier Horn i saken som er lagt ut på Oslo Aps hjemmeside.

- Nominasjonskomiteen har tatt hensyn til innspill som har kommet fra partiorganisasjonen, og har hatt mange gode kandidater å velge mellom, uttaler Horn.

Irakisk flyktning får stortingsplass?

Etter at Hadia Tajik varslet overgang til Rogaland, og blir nominert på topp der, har det vært lett etter en kandidat med minoritetsbakgrunn høyt oppe på Oslo-lista. Zaineb Al-Samarai er nå enstemmig innstilt fra nominasjonskomiteen til 6.plass på lista. Oslo Ap har seks mandater på Stortinget i dag.

Al-Samarai, som kom til Norge som flyktning fra Irak som 7-åring i 1994, er utdannet jurist og sitter for andre periode i Oslo bystyre for Ap. Hun jobber nå som kommunikasjonsrådgiver.

Innstillingen er nå sendt til høring i partiorganisasjonen.

Nominasjonslista for Oslo Ap blir vedtatt på nominasjonsmøtet 22. november.

Dette er de 10 første på nominasjonskomiteens enstemmige forslag:

1 Jonas G. Støre

2 Marianne Marthinsen

3 Jan Bøhler

4 Siri G. Staalesen

5 Espen Barth Eide

6 Zaineb Al-Samarai

7 Didrik Beck

8 Inger Helene Vaaten

9 Fredrik Mellem

10 Jon Reidar Øyan

Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen er foreslått på 13.plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!