Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Espen Barth Eide til World Economic Forum

Bytter jobb med utenriksminister Børge Brende (H).

NY JOBB:  Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) blir ny direktør i World Economic Forum, samme organisasjon som nåværende utenriksminister Børge Brende (H) forlot for å tre inn i regjeringen. Foto: Johannes Worsøe Berg
NY JOBB: Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) blir ny direktør i World Economic Forum, samme organisasjon som nåværende utenriksminister Børge Brende (H) forlot for å tre inn i regjeringen. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) blir ny direktør i World Economic Forum, samme organisasjon som nåværende utenriksminister Børge Brende (H) forlot for å tre inn i regjeringen.

I en pressemelding sier grunnlegger og styreformann Klaus Schwab at han er glad for å ha Eide inn blant de åtte direktørene på toppen av World Economic Forum. Han trekker fram at den tidligere utenriksministeren og forsvarsministeren vil bli sentral på området for offentlig og privat samarbeid.

- Jeg ser fram til å ta del i en organisasjon som spiller en viktig rolle i å føre parter fra den private og offentlige sfæren sammen, sier Eide.

Espen Barth Eide har bakgrunn som statsviter og har tidligere vært forskningsdirektør på Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

(NTB)