Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Espen Høiby må vente to uker på dom

Først i begynnelsen av september får Espen Høiby vite om han er voldsdømt eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor mener Høiby må straffes med 90 dagers ubetinget fengsel for vold mot sin eks-kjæreste, mens forsvareren ber om frifinnelse.

Tirsdag klokka 18 ble rettsforhandlingene i Kristiansand tingrett avsluttet, og saken mot Espen Høiby - kronprinsesse Mette-Marits eldste bror - tatt opp til doms. Dommen faller ikke før i begynnelsen av september.

Aktor i saken, politiadvokat Arne Kjønstad, ba i sin prosedyre om 90 dagers ubetinget fengsel for den 44 år gamle SAS-kapteinen. Kjønstad viste til forklaringene fra Høibys eks-kjæreste og vitneforklaringen fra kvinnen som tok seg av henne etter hendelsen 31. august i fjor. Han mener Høibys forklaring ikke er troverdig.

Det viktigste beviset mener likevel aktor er skadene som kvinnen ble påført. En brukket ringfinger, bloduttredelser rundt øyet og en rekke merker på kroppen beviser at hun har vært utsatt for den volden hun selv har forklart om, mener aktor.

Høibys forsvarer, advokat John Christian Elden, mener på sin side at 44-åringen må frifinnes.

- Hans forklaring er troverdig. Han forteller rett og slett sannheten, sier Elden til NTB.

Forsvareren påpekte i sin prosedyre at det skal være hevet over enhver tvil at Høiby er skyldig. Elden mener retten ikke kan se bort fra forklaringen som Espen Høiby har gitt.

(NTB)