Barnebortføring

Espen Lee frifunnet igjen

Statsadvokaten har henlagt en angivelig kidnappingssak mot Espen Lee (61).

FRIKJENT: Statsadvokaten har henlagt saken mot Espen Lee. Bildet er tatt på Kypros da han i vinter ble arrestert og siktet for å ha planlagt å bortføre ei fire år gammel jente. Foto: Scanpix
FRIKJENT: Statsadvokaten har henlagt saken mot Espen Lee. Bildet er tatt på Kypros da han i vinter ble arrestert og siktet for å ha planlagt å bortføre ei fire år gammel jente. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I vinter vakte det stor oppsikt da Espen Lee, tidligere kjent under navnet Espen Lie, ble arrestert på Kypros, og seinere utvist fra øya i Middelhavet.

Lee ble deretter siktet av norsk politi for å ha planlagt å kidnappe et barn. Påstandene var at Espen Lee hadde fått i oppdrag av en norsk far å hente hjem en liten jente som var tatt med fra Norge til Kypros av moren.

Tegninger

I bilen Espen Lee kjørte ble det funnet detaljerte tegninger over huset som den lille jenta og hennes gresk-kypriotiske mor oppholdt seg i. Sammen med to andre norske statsborgere ble Espen Lee arrestert.

Espen Lee som selv omtaler seg som mekler og «konfliktløser» hevdet at han var på Kypros for å hente en bil til Norge.

Politiet på Kypros gikk offensivt ut og talsmannen for politiet, Andreas Angelides sa:

- Vi har grunnlag for å mistenke at de skal ha planlagt å kidnappe ei fire år gammel jente.

Henlagt

Nå har statsadvokat Ingrid Vormeland Salte ved Oslo statsadvokatembete henlagt saken.

Det var politiet i Østfold som siktet Espen Lee for å ha planlagt en barnebortføring.

- Det er bra at statsadvokaten har funnet at min klients forklaringer skal legges til grunn, og at de var på Kypros for å hente tilbake en bil, sier Espen Lees faste forsvarer John Christian Elden.

HENLAGT: - Man kan ikke sikte en mann bare fordi han heter Espen Lee, fastslår advokat John Christian Elden. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
HENLAGT: - Man kan ikke sikte en mann bare fordi han heter Espen Lee, fastslår advokat John Christian Elden. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Belastning

- Det var en belastning for min klient å bli pågrepet uskyldig på Kypros. Men det var underligere for ham å oppleve at politiet i Østfold valgte å følge opp med en norsk straffesak. Det var på tide at denne nå ble henlagt, sier Elden.

- Man kan ikke sikte en mann bare fordi han heter Espen Lee, fastslår Elden.

Statsadvokat Ingrid Vormeland Salte har også henlagt saken mot de tre andre mennene som var siktet i saken.

Forholdene er henlagt etter bevisets stilling. En av de tre er faren til den lille jenta som mennene var anklaget for å planlegge å bortføre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer