Espen Lee løslates

Saken henlegges av kypriotisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Espen Lee og to andre nordmenn skal sendes ut fra Kypros så snart som mulig, sier kypriotisk politi til TV 2. De tre har vært fengslet for forsøk på barnebortføring.

- Statsadvokaten har besluttet at de tre nordmennene skal sendes ut av Kypros så snart som mulig, sier pressetalsmann Janus Petridis hos politiet i Nikosia til kanalen. 

Politiet på ferieøya henlegger med det anklagene mot Lee og de to andre. 

Politiet i Kypros har tidligere hevdet at eks-torpedoen Espen Lee og to andre nordmenn dro til Kypros for å kidnappe en fire år gammel jente. Fireåringen bor på Kypros sammen med sin gresk-kypriotiske mor, men far mener mor har kidnappet jenta.

Jentas norske far nekter for å ha planlagt noen kidnapping og hevder at Lee og de to andre nordmennene dro til Kypros for å hente en bil for ham.

Lee har også nektet straffskyld:

- Vi skulle hente en bil. Det er ikke hvilken som helst bil, det er en ombygd volvo som var proppet med utstyr, så den er verdt veldig mye penger. Det må være en av de flotteste bilene på hele øya, har Lee forklart om hendelsen.

Politiet pågrep og fengsel Lee og de to andre nordmennene tidlig i februar. Det ble da besluttet at de tre mennene, på henholdvis 60, 40 og 29 år, kunne holdes i varetekt.

Dagbladet erfarer at Lee hadde med seg detaljerte tegninger og bilder av en bolig da han ble pågrepet. Det har ikke politiet ville bekrefte overfor Dagbladet.