Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Espen Lee siktet i Norge

Sammen med tre andre.

ARRESTERT: Her er Espen Lee, tidligere kjent som Espen Lie, på vei inn i rettssalen i Nikosia på Kypros torsdag i forrige uke. Foto: Iakvos Hatzistavrou/AFP/Scanpix
ARRESTERT: Her er Espen Lee, tidligere kjent som Espen Lie, på vei inn i rettssalen i Nikosia på Kypros torsdag i forrige uke. Foto: Iakvos Hatzistavrou/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk politi har siktet Espen Lee og tre andre personer for frihetsberøvelse og omsorgsunndragelse, melder VG.
Lee og to andre nordmenn ble fredag deportert fra Kypros, elleve dager etter at de ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt å hente den tre år gamle dattera til en norsk forretningsmann tilbake til Norge.

Nå er alle fire siktet i Norge for frihetsberøvelse og omsorgsunndragelse, melder VG. Siktelsene ble tatt ut onsdag.

- Det pågår en etterforskning her i Norge, den er uavhengig av saken på Kypros. Utover det kan jeg ikke kommentere noe nå, sier jourhavende jurist Bendik Hermansen i Øst politidistrikt i Østfold.

Politiet skal ifølge VG ha ransaket boligene til alle fire samtidig som tre av dem var på vei hjem fra Kypros.

Lee ble dessuten ransaket og fratatt mobiltelefonen da han landet på Gardermoen fredag kveld, sier hans forsvarer John Christian Elden.
Han mener samtidig at norsk politi bryter menneskerettighetene ved å gjenta en henlagt straffeforfølging fra et annet europeisk land.

På Kypros ble siktelsen mot Lee og de to andre nordmennene henlagt fordi politiet ikke fant grunnlag for at de tre hadde gjort noe straffbart.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram