Espen Lie frikjent for vold mot fengselsbetjent

Kalte Lies sønn for løgner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): August i fjor kom Espen Lie, tidligere torpedo og nå oberst i det private sikkerhetsselskapet Omega Group, i klammeri med to andre menn ute på byen i Arendal.

Det hele begynte med at Lies 15 år gamle sønn kom i en verbal krangel med to menn som tidligere hadde tjenestegjort i de fredsbevarende styrkene i Libanon. 15-åringen hevdet han var jøde og at han hadde vært fallskjermjeger i Israel, noe mennene raskt tilbakeviste at kunne være mulig.

Litt etter ankom Lie utestedet for å hjelpe sønnen. Det endte med slagsmål, og påtalemyndighetene nedla påstand om seks måneder bak lås og slå for grov vold mot en av mennene - en fengselsbetjent som var ute på byen med sin MC-klubb.

Ifølge fornærmede skal Lie ha slått eller sparket han så hardt i hodet at han måtte sykmeldes i nesten to måneder.

Men på grunn av tvil om de faktiske forhold frikjente Aust-Agder tingrett i dag Lie på dette tiltalepunktet.

- Saken er reist på et altfor spinkelt grunnlag, og en sitter igjen med inntrykket av at politiet trodde det ville holde for retten at tiltalte het Espen Lie og at det lå igjen en skadet person der Lie hadde vært. Heldigvis gikk ikke retten på den og vurderte de konkrete bevis som forelå. Det sier sitt når retten konkluderer med at tiltale neppe hadde vært reist dersom politiet hadde gjort jobben sin med etterforskning i forkant, sier advokat John Christian Elden, Lies forsvarer.

I dommen bemerkes det nemlig at et av politiets vitner, som var sterkt beruset da slagsmålet fant sted, aldri ble konfrontert med de andre politiforklaringene.

”Dersom dette hadde blitt gjort, ville politiet etter rettens oppfatning, ha oppdaget at N.N.s observasjoner neppe kan ha vært korrekte, og at de under enhver omstendighet er beheftet med slik usikkerhet at de ikke kan være et avgjørende bevis for domfellelse…”

Lie ble likevel dømt til 30 dagers betinget fengsel for å ha slått den andre mannen med flat hånd. I tillegg ble han ilagt en bot på 5000 kroner.

- Min klient godtar boten for å anse seg som ferdig med saken, sier Elden til Dagbladet.no.

Lie erkjente ikke straffskyld for dette forholdet ettersom slaget var en reaksjon på mannens ærekrenkende uttalelser om at sønnen var en løgner...”

<B>FORSVARTE SØNNEN:</B> Espen Lie ble delvis frikjent i Aust-Agder tingrett i dag.