Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Espen Lie pågrepet med detaljerte tegninger av hus

Mistenkt for å ha planlagt kidnapping på Kypros.

ARRESTERT PÅ KYPROS: Espen Lie, mest kjent som torpedo og leiesoldat, sitter fengslet på Kypros. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ARRESTERT PÅ KYPROS: Espen Lie, mest kjent som torpedo og leiesoldat, sitter fengslet på Kypros. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere torpedoen og leiesoldaten Espen Lie (60) ble i går pågrepet på Kypros. Han er mistenkt for å ha planlagt å kidnappe flere barn.

Dagbladet erfarer at Lie hadde med seg detaljerte tegninger og bilder av en bolig da han ble pågrepet. De aktuelle barna skal oppholde seg i huset.

Nekter skyld - Min klient ble pågrepet av kypriotisk politi da han ankom øya, opplyser 60-åringens advokat gjennom mange år, John Christian Elden, til Dagbladet.

Lie nekter straffskyld, meddeler Elden, som i kveld har vært i kontakt med sin klient pr. telefon.

- Han har ikke gjort noe som er straffbart etter norsk lov, sier advokaten.

Dagbladet vet at Lie tidligere har vært innblandet i saker hvor barn er blitt hentet tilbake til Norge.

- Det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte, sier Elden.

Konflikt Ifølge den lokale kypriotiske avisa Cyprus Weekly ble ytterligere to nordmenn pågrepet sammen med Lie, en 29- og en 40-åring. Ingen av de pågrepne skal ha familiær forbindelse til barna.

- De ble pågrepet tidlig på søndag, og vil i første omgang bli holdt i varetekt i tre dager. Vi har grunnlag for å mistenke at de har planlagt å kidnappe ei fire år gammel jente, sier Andreas Angelides, talsmann for politiet på Kypros, til NRK.

Ifølge Dagbladets opplysninger dreier det seg altså om flere barn, og bakgrunnen er en konflikt mellom barnas norske far og deres greskkypriotiske mor.

Det norske Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at tre norske statsborgere er pågrepet på Kypros.

- De har fått tilbud om konsulær bistand, opplyser pressevakt Ane Lunde til Dagbladet.

Norge har ambassade i Aten og konsulat i den greskkypriotiske hovedstaden Nikosia. Det er foreløpig ikke kjent hvorvidt nordmennene har tatt imot tilbudet om hjelp fra UD.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram