Espen sikret fiskeseieren

Med en pen ørret på 220 gram sørget Espen Aas for at Gjøvik og Toten Sportsfiskeklubb slo utfordrer Totenviken JFF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da status skulle gjøres opp, hadde Gjøvik og Toten slått Totenviken med 100 gram.

Men det var ikke uten konkurranse at elleveåringen gikk til topps. Hele 82 barn hadde tatt turen til Skumsjøen utenfor Gjøvik i går formiddag. 50 av dem fikk fisk i varierende størrelse og mengde.

Fikk hjelp

11 år gamle Espen Aas fra Kapp på Østre Toten definerer ikke seg selv som en storfisker.


Under gårsdagens konkurranse måtte morfar tre støttende til da fisken skulle opp av vannet. Vinneren tok fisken på mark og dupp.

-  Fisken var litt vanskelig å få inn. Den sprellet, men jeg fikk hjelp av morfar til å få den på land, forteller en stolt vinner.

Etter å ha studert vinnerfisken kunne leder i Gjøvik og Toten sportsfiskeklubb Håvard Lervold konstatere at den var født og oppvokst på Skumsjøen, og ikke en av de fiskene som foreningen tidligere har satt ut i samarbeid med de lokale hytte- og grunneierforeningene.

I premie for dagens største enkeltfangst fikk Espen en fin ryggsekk. Vinneren mente at den kunne brukes til mat og drikke på framtidige turer.

Nå står ferien for døra for unge Espen Aas. Den skal tilbringes på Slidrefjorden i Valdres og på Mjøsa der familien har egen båt. Så det er mye som tyder på at gårsdagens ørret på 220 gram ikke blir sommerens siste.

Ny konkurranse?

Med over 80 deltakere - 38 av dem meldte seg inn i foreningen i går - var lederen for Gjøvik og Toten sportsfiskeklubb strålende fornøyd med dagen. Og det la ikke akkurat noen demper på stemningen da beskjeden kom om at konkurrent Totenvikens største fisk veide 120 gram.

-  Medlemmene i Totenviken er velkomne hit når som helst til et fiskekurs, sa en stolt leder Håvard Lervold med et glimt i øyet.

Til invitasjonen svarte Hans Olav Paulsrud i Totenviken:

-  Vi får ta med oss et par superfiskere og ta turen til Skumsjøen. Så skal vi nok få stilt dem til veggs.Også på Totenvikens arrangement var det masser av folk. Over 100 hadde møte opp, 30 med fiskestang.

-  Vi kombinerer fiskekonkurransen med familiedagen vår, sier leder for fiskeutvalget Hans Olav Paulsrud.

VINNER: Espen Aas (11) tok vinnerfisken på mark og dupp.- Fisken var litt vanskelig å få inn, forteller han.