Espens fletter ga IKEA hetta

I fire dager jobbet Espen Aaeng på IKEA. Han gjorde en god jobb, men IKEA bestemte seg likevel for å si opp Espen på dagen: 25-åringen har nemlig 12 små fletter i håret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk klar beskjed. Fjern flettene eller bli sparket. Sjefen hadde pålagt assisterende kassaleder å gi meg beskjeden, sier Espen, som var ansatt gjennom vikarbyrået Western Staff Services

Mannen studerer grafisk design i London, men ville tjene litt penger mens han først var hjemme. Han tjente 80 kroner timen på å hjelpe kundene med å bære varer fra handledisken og ut i bilene.

Vil skåne kundene

- Ingen av kundene reagerte på flettene. Jeg fikk ros for å gjøre en god jobb. Hadde det vært for 20 år siden, så ville jeg skjønt IKEAs reaksjon. Men nå er det tross alt 1998.

Varehussjef Jørgen Jonstrup bekrefter at Espen bare ble sagt opp grunnet flettene. Jonstrup beklager at Espen ikke ble orientert om at IKEA ikke ansetter menn med fletter.
For å skåne kundene ønsker Jonstrup heller ikke personale med piercing eller andre «unormale» effekter.

- Jeg vet det er vanskelig å si hva som er normalt og unormalt. Men vi har satt en grense, sier han.

Ingen klager

Han innrømmer at det ikke kom noen klager på Espens arbeid fra kundene.

- Men i avtalen med Espens vikarbyrå går det fram at vi kan sende tilbake folk vi ikke er fornøyde med.

Jonstrup sier at IKEA har mottatt klager fra kunder som har reagert på de ansattes piercing og hårfrisyrer. Men han ønsker ikke å vise noen av klagebrevene til Dagbladet.

- Dette er en sak mellom IKEA og kundene. Jeg er heller ikke sikker på at jeg har brevene her, sier han.

FIKK SPARKEN: Espen Aaeng mistet jobben på IKEA på grunn av noen fletter i håret. Kundene kan oppfatte han som «unormal», mener varehussjefen.