Essi (47) døde i denne trappesjakta

Nå er huseieren dømt for dårlig sikring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Onsdag 6. desember 2006 døde Essi Rudsari (47) da han falt ned en usikret trappesjakt som gikk fra kjelleren og helt opp til loftet i huset han pusset opp på Tåsen i Oslo.

• Les: Hvorfor mistet Essi (47) livet i bunn av denne trappesjakta?

Nå er huseieren dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 30 000 kroner for fem brudd på arbeidsmiljøloven, melder Aftenposten.no. 

« Det er hevet over tvil at stigen mellom første og annen etasje ikke var festet i toppen eller sikret på noen måte, og at den bare rakk opp til gulvnivået i annen etasje. Stigen var således ikke sikret mot utglidning, og man kunne ikke holde seg i den i noen god stilling når man tok skrittet inn på gulvet i annen etasje», heter det i dommen.

Provisorisk strømanlegg

Essi jobbet sammen med en kamerat av seg i huset til den 48 år gamle huseieren. I retten forklarte huseieren at de kun jobbet der som en tjeneste for ham, og at de på ingen måte var ansatt.

Den fatale kvelden 6. desember 2006 gikk strømmen i huset. Huset var under totalrenovering, og strømanlegget noe provisorisk. Essi fant en lommelykt og klatret ned i kjelleren, for å få i gang strømanlegget igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer