Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Essi (47) døde i denne trappesjakta

Nå er huseieren dømt for dårlig sikring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Onsdag 6. desember 2006 døde Essi Rudsari (47) da han falt ned en usikret trappesjakt som gikk fra kjelleren og helt opp til loftet i huset han pusset opp på Tåsen i Oslo.

• Les: Hvorfor mistet Essi (47) livet i bunn av denne trappesjakta?

Nå er huseieren dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 30 000 kroner for fem brudd på arbeidsmiljøloven, melder Aftenposten.no. 

« Det er hevet over tvil at stigen mellom første og annen etasje ikke var festet i toppen eller sikret på noen måte, og at den bare rakk opp til gulvnivået i annen etasje. Stigen var således ikke sikret mot utglidning, og man kunne ikke holde seg i den i noen god stilling når man tok skrittet inn på gulvet i annen etasje», heter det i dommen.

Provisorisk strømanlegg

Essi jobbet sammen med en kamerat av seg i huset til den 48 år gamle huseieren. I retten forklarte huseieren at de kun jobbet der som en tjeneste for ham, og at de på ingen måte var ansatt.

Den fatale kvelden 6. desember 2006 gikk strømmen i huset. Huset var under totalrenovering, og strømanlegget noe provisorisk. Essi fant en lommelykt og klatret ned i kjelleren, for å få i gang strømanlegget igjen.

Da han klatret opp igjen, mistet han balansen da han kom til andre etasje, og falt ned i kjelleren. Han døde på stedet.

image: Essi (47) døde i denne trappesjakta

Huseieren må også betale 5000 kroner i erstatning til avdødes sønn.

- Vi er fornøyde med dommen. Retten har lagt til grunn at det er svart arbeid, og at huseieren i en sak som dette må regnes som byggherre og det mener vi bare skulle mangle, sier politiadvokat Christian Stenberg til Dagbladet.no.

- Var ikke arbeidsgiver

Huseierenes forsvarer, Tor Kjærvik, hevdet i retten at mannen var uskyldig.

- Arbeidsmiljøloven krever at det er en arbeidsgiver og en arbeidstaker. Det har det ikke vært i dette tilfellet, det har vært en huseier som har fått hjelp av to gamle venner, sa Kjærvik til Dagbladet.no.

Han mente at et arkitektfirma som var involvert i rehabiliteringsprosessen burde anses som hovedentrepenør og ansvarlig for stedet.

BRATT STIGE: Bygningsarbeideren Essi døde etter å ha falt ned den altfor bratte og usikrede stigen. Foto: Arbeidstilsynet
BRATT STIGE: Bygningsarbeideren Essi døde etter å ha falt ned den altfor bratte og usikrede stigen. Foto: Arbeidstilsynet Vis mer
KUMMERLIGE FORHOLD: Her sov de to arbeiderne mens de jobbet på huset på Tåsen i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media