Esther (37) sporløst forsvunnet

Esther Dingley forsvant i Pyreneene i november. Nå tror politi og letemannskap at noe annet enn en ulykke kan være årsaken.

FORSVANT: De nederlandske venninnene var på ferie i Panama, da de på mystisk vis forsvant. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen vet hvor Esther Dingley (37) har blitt av etter at hun bega seg ut på en månedslang enmannstur i fjellkjeden Pyreneene på den fransk-spanske grensa i november.

Den britiske reisebloggeren har sammen med partneren gjennom 18 år, Dan Colegate (38), reist Europa rundt siden 2014.

De to la fullstendig om livsstilen for seks år siden, etter at Colegate nesten døde under en operasjon like før de skulle gifte seg.

- Genuint lykkelig

Colegate hørte sist fra kjæresten den 22. november, da hun befant seg på fjelltoppen Pic de Sauvegarde i Frankrike. Sammen har de to skrevet en rekke reisebøker, i tillegg til bloggen «Esther & Dan».

- Hele dette opplegget har vært veldig godt for oss, og for forholdet. Vi er genuint lykkelige, sa Dingley til BBC bare et par dager før hun forsvant.

Verken letemannskap på fransk eller spansk side har så langt lykkes med å finne så mye som et eneste spor etter Dingley.

Esther Dingley tar en selfie på en tur 21. november, dagen før hun blir meldt savnet. Foto: ESTHER & DAN / Reuters / NTB.
Esther Dingley tar en selfie på en tur 21. november, dagen før hun blir meldt savnet. Foto: ESTHER & DAN / Reuters / NTB. Vis mer

- Vi vet ikke om hun har falt, møtt noen med onde hensikter, eller om hun har forsvunnet frivillig. Vi vet ikke engang om hun var i Frankrike, sier Jean-Marc Bordinaro, som leder leteaksjonen på fransk side til The Guardian.

- Ser på andre mulige utfall

15. november skrev Dingley på parets Facebook-side at hun var i Benasque i Spania, at hun var takknemlig for «muligheten til å få litt alenetid i fjellene», og at hun var glad for at det var en varm november, og en enkel vei opp til fjelltoppen hun skulle bestige.

Fire dager senere måtte hun snu på grunn av dårlig vær, og skal ha fått skyss ned av en annen turgåer, som politiet ikke har identifisert ennå.

Nå er søket midlertidig avsluttet på grunn av snøvær, og ifølge BBC har Colegate uttalt at politiet nå ser på andre mulige utfall enn at Dingley har vært i en ulykke.

- Den dominerende teorien blant letemannskapene er at hun ikke er der, skriver han på parets Facebook-konto.

- Kan ha blitt bortført

Dingleys tante Elizabeth Wolsey Morgan har sagt til den britiske avisa The Mirror at «jo lengre dette fortsetter, desto mer begynner man å lure på om hun kan ha blitt kidnappet».

- Hadde hun vært i en ulykke, hadde de antakeligvis funnet henne. Det føles som et levende mareritt som jeg venter på å våkne fra, sier Morgan.

Colegate påpeker på sin side at partneren forsvant på en dag med fint vær, at hun var en svært erfaren turgåer, og at hun hadde en tydelig definert turrute. Han håper på å få henne igjen i live.

- Selv om dette er en skremmende utvikling, prøver jeg å fokusere på at det åpner en luke for at Esther fortsatt kan komme hjem.

- Hun var så lykkelig og glad sist gang vi pratet sammen, jeg hadde gjort hva som helst for å se ansiktet hennes og holde henne nå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer