Esther halshogget i turistpark

Ludovic Michaud ble i fjor sommer vitne til at hans nybakte kone Esther Nakajjigo ble halshogget av en usikret bom i Arches National Park. Nå krever han og svigerfamilien gigantsum i erstatning.

ARCHES NATIONAL PARK: Det var i denne parken at kvinnerettsaktivist Esther Nakajjigo mistet livet i en ulykke i fjor sommer. Foto: Lindsay Whitehurst / AP / NTB
ARCHES NATIONAL PARK: Det var i denne parken at kvinnerettsaktivist Esther Nakajjigo mistet livet i en ulykke i fjor sommer. Foto: Lindsay Whitehurst / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ludovic Michaud skulle vise sin nybakte kone Esther Nakajjigo (25) et av sine favorittsteder, da de i juni i fjor tok turen til Arches National Park i Utah.

Turen ble alt annet enn de hadde sett for seg.

Ved en parkeringsplass skal vinden ha tatt tak i en ulåst metallbom, som svingte mot parets bil, og halshogget Nakajjigo.

Enkemannen framsatte i november krav om erstatning fra nasjonalparken på 270 millioner dollar, meldte blant andre NBC.

I erstatningskravet hevdes det at ulykken aldri ville skjedd om parken hadde sikret bommen med en enkel hengelås. Enkemannen trakk også fram sin avdøde kones samfunnsrolle i hjemlandet Uganda.

Kjent kvinnerettsaktivist

Nakajjigo var ifølge Fox13 en kjent kvinnerettsaktivist i Uganda. Hun var spesielt opptatt av å redusere tenåringsgraviditeter, og brukte blant annet sine egne utdanningspenger på å starte et helseklinikk i en alder av 17 år, skriver NBC.

Ifølge kanalen ble hun belønnet med flere internasjonale priser og utmerkelser for sitt arbeid, og reiste til USA for å videreutdanne seg.

- Hun utrettet imponerende mye på den korte tida hun hadde, sa Michaud til Fox13 i vinter.

Det var under studieoppholdet i USA at paret møttes. De giftet seg i mars i fjor. Etter noen måneders nedstenging var de ivrige etter å komme seg ut, og reiste da til nasjonalparken der ulykken skjedde.

Ifølge Michauds advokat, Deborah Chang, tar erstatningskravet utgangspunkt i beregninger av økonomiske tap for Nakajjigos familie og enkemann, samt hennes forventede inntekt.

- Ekspertene våre beregnet egentlig en mye høyere sum, men vi gikk for en konservativ tilnærming, sa Chang.

MONSTERKØ: Mandag 14. juni var det lange køer langs E6 retning Svinesundsbrua, grunnet gjenåpning av svenskegrensa. Kjell-Inge Johansen filmet køen med drone. Foto: Kjell-Inge Johansen Vis mer

Anklages for tjenesteforsømmelse

Forrige uke ble det formelle søksmålet mot nasjonalparken levert inn, på vegne av Nakajjigos familie og Michaud. I søksmålet anklages staben ved nasjonalparken for tjenesteforsømmelse, skriver Fox13.

Denne gang nevnes imidlertid ikke noen konkret erstatningssum.

Parken har i en tidligere uttalelse uttrykt sympati med Nakajjigos familie, men har ikke ønsket å kommentere søksmålet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer