Esther halshogget i turistpark

Ludovic Michaud ble i fjor sommer vitne til at hans nybakte kone Esther Nakajjigo ble halshogget av en usikret bom i Arches National Park. Nå krever han og svigerfamilien gigantsum i erstatning.

ARCHES NATIONAL PARK: Det var i denne parken at kvinnerettsaktivist Esther Nakajjigo mistet livet i en ulykke i fjor sommer. Foto: Lindsay Whitehurst / AP / NTB
ARCHES NATIONAL PARK: Det var i denne parken at kvinnerettsaktivist Esther Nakajjigo mistet livet i en ulykke i fjor sommer. Foto: Lindsay Whitehurst / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ludovic Michaud skulle vise sin nybakte kone Esther Nakajjigo (25) et av sine favorittsteder, da de i juni i fjor tok turen til Arches National Park i Utah.

Turen ble alt annet enn de hadde sett for seg.

Ved en parkeringsplass skal vinden ha tatt tak i en ulåst metallbom, som svingte mot parets bil, og halshogget Nakajjigo.

Enkemannen framsatte i november krav om erstatning fra nasjonalparken på 270 millioner dollar, meldte blant andre NBC.

I erstatningskravet hevdes det at ulykken aldri ville skjedd om parken hadde sikret bommen med en enkel hengelås. Enkemannen trakk også fram sin avdøde kones samfunnsrolle i hjemlandet Uganda.

Kjent kvinnerettsaktivist

Nakajjigo var ifølge Fox13 en kjent kvinnerettsaktivist i Uganda. Hun var spesielt opptatt av å redusere tenåringsgraviditeter, og brukte blant annet sine egne utdanningspenger på å starte et helseklinikk i en alder av 17 år, skriver NBC.

Ifølge kanalen ble hun belønnet med flere internasjonale priser og utmerkelser for sitt arbeid, og reiste til USA for å videreutdanne seg.

- Hun utrettet imponerende mye på den korte tida hun hadde, sa Michaud til Fox13 i vinter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer