Estrada forsynte seg av løsepenger

Den filippinske presidenten Joseph Estrada har forsynt seg grovt av løsepengene til kidnapperne på øya Jolo og puttet dem i egen lomme, ifølge en rapport som trykkes i Der Spiegel mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en seks måneder lang gisselkrise, hvor militante islamske kidnappere og flere vestlige gisler var involvert, skal Estrada og regjeringens sjefforhandler selv ha tatt halvparten av løsepengesummen på 20 millioner dollar, tilsvarende cirka 190 millioner kroner.

Av disse skal Estrada ha fått 40 prosent, ifølge det tyske ukemagasinet Der Spiegel. Magasinet siterer en person fra det tyske hemmelige politiet som sier at den filippinske sjefforhandleren Roberto Aventajado fikk 10 prosent av løsepengene.

Løsepengene til Abu Sayyaf kidnapperne ble angivelig betalt av givere fra Tyskland og Libya i september. Kravet fra kidnapperne skal først ha vært en lavere pengesum enn det som senere ble opplyst av den filippinske regjeringen.

Den filippinske nasjonalforsamlingen bestemte den 13.november å anlegge riksrettssak mot Estrada, som er anklaget for korrupsjon.

(NTB-AFP)