Estrada kan bli dømt til døden

Manila: Filippinenes avgåtte president Joseph Estrada vil bli tiltalt for økonomisk utplyndring, en forbrytelse som kan straffes med døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tiltalen mot Estrada omfatter tilfeller av plyndring, bekrefter Alex Magno, en av medarbeiderne i overgangsregjeringen til Estradas etterfølger Gloria Madapagal Arroyo.

Filippinenes korrupsjonsanklagede president Estrada forlot presidentpalasset sammen med sin familie lørdag, noen timer etter at han kunngjorde at han gikk av. Han dro til sitt private hjem i utkanten av Manila.

Jubel for avgang

Fjernsynet viste bilder av den 63 år gamle, tidligere filmstjernen, da han kom ut av Malacanang-palasset og gikk om bord i en elvebåt på baksiden av bygningskomplekset.

Mange tusen demonstranter var i ferd med å storme presidentpalasset natt til lørdag da Estrada måtte gi opp, og de mottok nyheten om Estradas avgang med rungende jubel. Kort etter opplyste høyesterettsdommeren Halario Davide at landets visepresident og opposisjonsleder, Gloria Madapagal Arroyo, var tatt i ed som ny president.

- Vi gratulerer tidligere president Estrada med beslutningen om å gå av og prøve sin sak for retten. Vi venter at rettsprosessen går sin gang, med stor åpenhet og troverdighet, i ukene og månedene som kommer, sier Arroyos talsmann.

(NTB)

KAN DØMMES TIL DØDEN: President Joseph Estrada gikk av i dag. Nå kan han dømmes til døden for økonomisk plyndring av sitt folk.