Estrada kan stå for fall

Filippinenes president Joseph Estrada kan stå for fall etter at minst to sentrale medlemmer av regjeringen og sjefen for hæren gikk av i protest i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kirkens øverste leder, kardinal Jaime Sin, gjentok kravet om at Estrada må gå av, og forsvarssjefen og andre toppledere i hæren sluttet seg til en masseprotest mot presidenten i sentrum av Manila. Finansminister Jose Pardo og forsvarsminister Orlando Mercado deltok også i massemønstringen.

- Vi har vunnet, sa tidligere forsvarsminister Renato de Villa i en tale til demonstrantene.

Estrada kom ikke med noen indikasjoner på at han vil trekke seg, da han leste opp en erklæring etter et regjeringsmøte. Men han sa at han vil frigi hemmelige bankutskrifter som kan brukes mot ham i riksrettssaken som pågår i Manila. Han opplyste også at han vil bøye seg for dommen i riksretten, der han er tiltalt for korrupsjon

Hæren snur

De 130.000 soldatene i den filippinske hæren støtter ikke lenger president Estrada, sier forsvarssjef Angelo Reyes.

Tusenvis av demonstranter røk i dag tidlig i tottene på politiet med krav om at president Joseph Estrada må gå av. Ledelsen i hæren ga de militære mannskapene uttrykkelig beskjed om å lystre ordre.

To mennesker kom til skade da tusenvis av demonstranter flokket seg i sentrum av Manila til en massemønstring som minnet om president Ferdinand Marcos siste dager på midten av 1980-tallet.

Også den gang gikk kardinal Sin i spissen for kravene om at presidenten måtte gå.

(NTB)

STÅR FOR FALL? Filippinenes president Joseph Estrada.