Estrada stakk milliardbeløp i egen lomme?

Filippinenes eks-president Joseph Estrada la seg opp en formue på nesten to milliarder kroner, før han i midten av januar ble kjeppjaget fra makten. Ingen vet hvor pengene kommer fra, sier en filippinsk jurist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Estradas visepresident Gloria Arroyo, som tok over da Estrada stakk av, har gitt sin tidligere sjef to uker til å forklare hvor han fikk pengene fra. Hvis ikke, kan han bli siktet for utplyndring, sa advokat Eduardo de los Angeles fredag.

Advokaten er med i en gruppe private etterforskere, som har fått i oppdrag å samle bevismateriale mot Estrada. Til nå har disse etterforskerne kartlagt en privatformue på mer enn 10 milliarder pesos (1,75 milliarder kroner) som Estrada disponerte.

I et fjernsynsintervju fredag sa de los Angeles at formuen dels består av verdipapirer og kontantinnskudd som er plassert i filippinske banker, og dels av fast eiendom. Filippinenes statssjef har ifølge grunnloven ikke rett til å drive privat forretningsvirksomhet i embetstiden.

Filippinenes nasjonalforsamling reiste i fjor riksrettstiltale mot den 63 år gamle Estrada for korrupsjon og underslag. Riksrettssaken ble avbrutt i januar, noe som utløste store gatedemonstrasjoner som i sin tur fikk Estrada til å flykte.

(NTB)