Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iransk drone skutt ned over Israel:

- Et alvorlig iransk angrep på Israel

Israelsk kampfly skutt ned da det angrep mål i Syria som svar på dronen.

SKUTT NED: Et israelsk kampfly ble skutt ned da det angrep en rekke mål i Syria lørdag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidlig lørdag morgen ble en drone fra Syria sendt inn over grensa til Israel. Ifølge den israelske hæren var det en iransk drone.

- Vi identifiserte en iransk drone som tok av fra syrisk territorium. Dronen ble identifisert av det israelske flyvåpenets systemer og ble skutt ned av et av deres helikoptre. Den iranske dronen falt ned på vårt territorium og er nå i vår besittelse, sier brigadegeneral Ronen Manelis, ifølge Haaretz.

- Dette er et alvorlig iransk angrep på israelsk territorium. Iran drar denne regionen inn i en situasjon som de ikke vet hvordan vil ende. Vi er forberedt på en rekke forskjellige hendelser. De som er ansvarlig for denne hendelsen er de som må betale prisen.

«Leker med ilden»

Talsmann for den israelske hæren, oberstløytnant Jonathan Conricus, sier Iran «leker med ilden» når de tar seg inn i israelsk luftrom.

Som et svar på dronen sendte den israelske hæren et kampfly for å angripe mål i Syria. Kampflyet ble skutt ned av syrisk luftvern, men pilotene rakk å skyte seg ut.

Den israelske hæren bekrefter nedskytingen og opplyser at de to flygerne er sendt til sykehus. Tilstanden betegnes som stabil.

- Det ble besluttet å angripe traileren iranerne skjøt opp dronen fra. Dette var et kirurgisk angrep langt inne i Syria og målet ble ødelagt, sier Manelis.

«Ny israelsk aggresjon»

SANA, det statlige syriske nyhetsselskapet, kaller det israelske angrepet «ny israelsk aggresjon».

- Den israelske fienden har gjenopptatt aggresjonen mot noen militære posisjoner i den sørlige regionen og vårt luftforsvar har respondert og tilintetgjort aggresjonen, sier en syrisk militærkilde, ifølge Reuters.

Kampflyet som ble skutt ned skal ha angrepet 12 mål i Syria, inkludert fire iranske mål, som er en del av Irans militære tilstedeværelse i Syria.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman har også samlet sin stab for å se på muligheten for ytterligere svar på den iranske dronen, skriver nyhetsbyrået AP.

Israel har de siste årene gjennomført en rekke flyangrep mot mål i Syria, først og fremst rettet mot den libanesiske Hizbollah-militsen som står på president Bashar al-Assads side i krigen.

De har også advart mot Irans økende aktivitet langs grensa i Syria og Libanon. Israelerne frykter at Iran kan bruke syrisk territorium som base for angrep, eller lage en korridor som gjør at de enklere kan frakte våpen til Hizbollah.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!