- Et angrep mot Norge

Like før Jens Stoltenberg skulle i NRKs «Redaksjon EN», fikk han vite at Carsten Thomassen var død. Derfor meldte han avbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var umulig å sitte der og diskutere Afghanistan like etter at jeg fikk vite at Carsten var død, forteller Stoltenberg til Dagbladet.

Carsten Thomassen har gjennom de siste åra gjort en rekke intervjuer med statsministerJens Stoltenberg her hjemme og på lengre reportasjereiser.

- Jeg kjente Carsten som en dyktig journalist og et godt menneske. Jeg satte stor pris på og samarbeidet med ham gjennom flere år. Derfor vil jeg savne ham. Han bodde ikke langt unna meg. Min tanke går til hans samboer, deres to barn og alle andre i hans nære familie og vennekrets, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Carsten fulgte blant annet statsministeren til FNs tusenårsmøte i New York i forfjor.

Engasjert

- Han var et engasjert, kunnskapsrikt menneske som var opptatt av de viktige sakene i vår tid. Samtidig var han livsglad mann som det var hyggelig å samarbeide med, sier Jens Stoltenberg.

I tillegg til det personlige tapet, mener Stoltenberg det er viktig å minne om det spesielle i oppdraget.

- Vi må huske på at han i likhet med alle journalister ute på jobb gjør et viktig arbeid for informasjon, åpenhet og ytringsfrihet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer