- Et angrep mot USA som vil «forbløffe verden»

Mannen bak gårsdagens terrorangrep med nye trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Den pakistanske Taliban-lederen Baitullah Mehsrud kommer med nye trusler, etter å ha påtatt seg ansvaret for gårsdagens terrorangrep i Lahore.

Til nyhetsbyrået AP sier den 35 år gamle stammelederen at det snart vil komme et angrep mot USA.

- Snart vil vi gjennomføre et angrep mot Washington som vil forbløffe verden, sier Mehsud.

18 mennesker, deriblant to sivile, åtte politimenn og åtte terrorister, ble drept da en politiskole i utkanten av Lahore ble stormet i morgentimene i går.

Etter åtte timers beleiring, der terroristene forskanset seg med våpen og gisler inne i skolebygningen, fikk pakistanske styrker endelig kontroll.

Nå har lederen for pakistanske Taliban sagt at det var grupperingen Fedayeen al-Islam som sto bak det andre terrorangrepet i Lahore på under en måned.

- Ja, vi utførte dette angrepet. Jeg skal gi detaljer senere, sier Mehsud.

Han lever i eget emirat i Waziristan, det urolige stammeområdet på grensa til Afghanistan. USA har utlovet en dusør på fem millioner dollar til den som tar lederen for pakistanske Taliban.

Talsmann for Fedayeen al-Islam sier det vil komme flere angrep dersom det ikke blir stans i angrepene fra ubemannede amerikanske fly.

Omar Farooq sier grupperingen også sto bak angrepet på det srilankiske cricketlandslaget i Lahore 3. mars, der sju mennesker ble drept.

De har også tidligere tatt på seg ansvaret for bombeangrepet på Marriott hotell i Islamabad der 54 mennesker ble drept.

Pakistanske myndigheter ser ut til å stå maktesløse overfor bølgen av terrorangrep i landet. I går oppfordret innenriksminister Rehman Malik det pakistanske folk til å stå samlet i kampen mot terroren.

Malik sa at pakistanerne har valget mellom å la Taliban ta over eller stå sammen om å bekjempe dem.

PÅGREPET: Dette er en av de som ble pågrepet etter angrepet mot politiskolen i Lahore.  Foto: REUTERS/Mohsin Raza/SCANPIX
PÅGREPET: Dette er en av de som ble pågrepet etter angrepet mot politiskolen i Lahore. Foto: REUTERS/Mohsin Raza/SCANPIX Vis mer