- Et angrep som mangler sidestykke

Joe Biden snakket til folket onsdag kveld.

- ET ANGREP: Påtroppende president Joe Biden tok til talerstolen mens bildene av de sjokkerende scenene fra Washington gikk verden rundt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joe Biden tok til talerstolen fra delstaten Delaware mens bildene av de sjokkerende scenene fra Washington gikk verden rundt.

- Demokratiet er under et angrep som mangler sidestykke. Det er en angrep på folkets representanter, de som politiet har sverget å beskytte. De jobber i hjertet av republikken. Det er et angrep på det mest hellige i USA - der folkets makt utøves, sier Biden.

Det er en tydelig preget Joe Biden som taler til folket onsdag kveld.

- Dette representerer ikke det sanne USA. Dette er et lite antall ekstremister som opptrer som lovløse. Dette er kaos, det er uorden. Og det må stoppe nå. Jeg ber denne mobben trekke seg tilbake og la demokratiet fortsette.

Han ber Trump umiddelbart komme seg på tv, forsvare grunnloven og be om at dette skal slutte. President Donald Trump var lenge taus om de rystende bildene. Først over en time etter at demonstrantene hadde tatt seg inn i kongressbygningen sendte Trump en melding på Twitter hvor han ba folk om å forbli rolige og følge beskjedene politiet på stedet måtte gi.

Litt over klokka 22.00 kom han imidlertid med en melding der han ber demonstrantene gå hjem.

- Å storme Captiol, knuse vinduer, å okkupere kontorer... Dere truer sikkerheten til folkevalgte. Verden følger med. Som mange andre amerikanere, er jeg sjokkert og trist. USA har måttet tåle mye. Vi vil stå gjennom dette, og vi vil fortsette, sier Joe Biden.

Politikk handler om å ta vare på hverandre, ikke å fyre oppunder kaos, fortsetter Biden.

- Dette handler om sedvanlig folkeskikk og respekt. Det er der vi egentlig er, og alltid har vært. Dette skal være til alles beste, ikke en egoistisk sak der man handler for seg selv. USA er så mye bedre enn det vi har sett i dag.

- President Trump, «step up», avslutter Biden.

Det var i dag Kongressen opprinnelig skulle erkjenne Joe Biden som USAs neste president.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer