- Et åpenbart forsøk på å kneble Mood, og veldig pinlig for Frp

SV-leder Audun Lysbakken reagerer på Christian Tybring-Gjeddes refs av generalløytnanten.

REAGERER: SV-leder Audun Lysbakken mener Mood-saken er uttrykk for at Frp går i bresjen for ytringsfriheten bare når det passer dem. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet. Faksimile: Dagbladet 13.8.15
REAGERER: SV-leder Audun Lysbakken mener Mood-saken er uttrykk for at Frp går i bresjen for ytringsfriheten bare når det passer dem. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet. Faksimile: Dagbladet 13.8.15 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er et åpenbart forsøk på å kneble Mood, og veldig pinlig for Frp. De er veldig høye og mørke på ytringsfrihetens vegne når det gjelder saker som passer dem, men er raske med å bruke sin posisjon til å kneble kritikk, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Fikk refs I går gikk Christian Tybring-Gjedde (Frp), nestleder for utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, ut og kritiserte generalløytnant og Nato-utsending Robert Mood kraftig for uttalelser han har kommet med de siste ukene.

- De seineste uttalelsene hans er opp mot grensen for hva lojalitetsplikten tillater. Vi kan ikke ha embetsmenn som løper rundt og fremmer sine personlige synspunkter, sa Tybring-Gjedde.

Mood har uttalt seg både mot bevæpning av politiet, som han mener høyner risikoen for at en situasjon eskalerer, og mot politikken overfor Syria-flyktninger, som han kaller skammelig.

Generalløytnanten var FN og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria i 2012.

Tybring-Gjedde mener for det første at Mood går ut over sitt ansvarsområde og kompetanse ved å uttale seg slik. For det andre mener Frp-representanten at generalløytnanten misbruker sin stilling til å komme fram med personlige synspunkter i media.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer