Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Et år er et år for alle lønnsmottakere

Ap\'s Grete Knudsen fikk andre svar enn Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere stortingsrepresentant Grete Knudsen (Ap) skal ikke ha fått de samme svarene som Kjell Magne Bondevik om reglene for Stortingets pensjonsordning.

Bondevik har fortalt at han fikk beskjed om at han ikke trengte å betale tilbake stortingspensjonen han fikk i en periode hvor han hadde lav inntekt, selv om årsinntekten samlet oversteg det tillatte beløpet.

Knudsen skal derimot ha fått beskjed om at året ikke kan deles i to ved beregning av inntekt, melder TV 2.

- Det virker merkverdig hvis det er gitt ulik melding til ulike personer som mottar pensjonen, sier Knudsen til TV 2.

Knudsen fikk beskjed om at «hvis pensjonsmottakerens samlede inntekter per år overstiger full stortingspensjon, forutsettes det at pensjonsmottakeren selv gir melding om dette, slik at pensjonen kan stoppes. Det har hittil ikke vært praktisert å utbetale delvis pensjon».

- Det er helt klart at i presiseringen til meg om praktisering, så er de veldig klare på at et år er et år for alle lønnsmottakere, sier Knudsen til TV 2.

(NTB)

image: - Et år er et år for alle lønnsmottakere
KLAR BESKJED: Grete Knudsen, som var stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet fra 1981 til 2001, mener beskjeden hun fikk fra Stortinget ikke var til å misforstå. FOTO: MORTEN HOLM/ SCANPIX
KLAR BESKJED: Grete Knudsen, som var stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet fra 1981 til 2001, mener beskjeden hun fikk fra Stortinget ikke var til å misforstå. FOTO: MORTEN HOLM/ SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!