Et års husarrest for storsmugler

Den norske storsmugleren er siktet for å ha smuglet 900.000 liter sprit. Det tilsvarer et års omsetning til Vinmonopolet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen befinner seg nå i Italia, men italienske myndigheter har ikke prioritert utleveringsbegjæringen.

Norsk politi mener at mannen har en sentral rolle i den største spritsaken som noensinne er rullet opp her i landet, skriver Aftenposten.

I ett år har mannen vært underlagt frihetsberøvelse i Roma. Nå sitter han i husarrest. Mens Økokrim kjemper for å få ham utlevert, kan 47-åringen hygge seg i den italienske hovedstaden. Etter at han slapp ut av byens hovedfengsel, har han husarrest med betydelig grad av frihet i en enebolig i utkanten av den italienske hovedstaden.

Italienske myndigheter har hittil ikke prioritert den norske utleveringsbegjæringen, trolig fordi mannen er siktet for brudd på den særnorske alkoholloven. Den lave strafferammen for spritsmugling til Norge spiller trolig også inn.

- Siktede har i disse dager sittet i husarrest i ett år. Vi er forespeilet utlevering ved juletider, men vet ikke om det går. Vi er frustrert over at det tar så lang tid å få ham hjem, sier førstestatsadvokat Anne-Mette Dyrnes i Økokrim.

(NTB)