Et av de største miljø- budsjettene noensinne

Pluss 25 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet.no meldte allerede i går at miljø og bistand blir budsjettvinner i dag. 

Dagbladet.no får i dag opplyst fra informerte kilder at økningen blir på hele 24,7 prosent for Miljøverndepartementet. Løftet, som er på 810 millioner kroner, drar miljø- og bistandsbudsjettet opp til 4,086 milliarder kroner.

Det gjør årets miljøbudsjett til ett av de største noen sinne. 

I går skrev vi at alle områder i Miljøverndepartementet får et løft. Men først og fremst gjelder det etter Dagbladet.no forstår naturvern, som skal få en påplusning på 345 millioner kroner. 20 millioner av dette går til et nytt artsprosjekt, som skal stå for kartlegging av norsk biologisk mangfold. Mye penger skal også gå til skogvern. Andre områder som får penger, skal være oppfølging av nasjonalparkplanen og et prosjekt for skolen som er kalt Den naturlige skolesekken. Halvannen milliard kroner er satt av til regnskogbevaring, og det er gitt tilsagnsfullmakt på en og en halv milliard til.

Ifølge dagens Aftenposten skal 160 millioner kroner av årets miljøbudsjett gå til klimatiltak, og om lag 50 millioner til kulturminnevern. Bistandsbudsjettet økes ifølge NTB med fire milliarder til 26,2 milliarder kroner, en økning på 17,5 prosent. Dette bringer det norske bistandsbudsjettet opp til én prosent av brutto nasjonalprodukt, som har vært et mål i årevis for alle partier så nær som Frp. Det er blant annet regjeringens satsning på å stanse avskoging i land som Brasil, Kongo og Tanzania som vil nyte godt av satsingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.