Et av verdens varmeste steder registrerte vanvittige tempe­raturer. Og det blir bare verre

73 effektive varmegrader.

VARMT: Fredag ettermiddag ble det i den iranske byen Bandar Mahshahr registrert effektive temperaturer opp mot 73 varmegrader da hetebølgen som steker hele Midtøsten fortsetter. Foto: REUTERS/Ahmed Saad/NTB Scanpix
VARMT: Fredag ettermiddag ble det i den iranske byen Bandar Mahshahr registrert effektive temperaturer opp mot 73 varmegrader da hetebølgen som steker hele Midtøsten fortsetter. Foto: REUTERS/Ahmed Saad/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag ettermiddag ble det i den iranske byen Bandar Mahshahr registrert effektive temperaturer opp mot 73 varmegrader da hetebølgen som steker hele Midtøsten fortsetter.

- Det er en av det utroligste temperaturobservasjonene jeg noen gang har sett, og det er en av de mest ekstreme målingene som noen gang er gjort i verden, sier Anthony Sagliani, meteorolog for AccuWeather, ifølge Business Insider.

Høy fuktighet Selv om den relle temperaturen «bare» var 46 varmegrader, var luftfuktigheten på det Business Insider beskriver som «utrolige nivåer».

- En kraftig høytrykksrygg har ligget over Midtøsten i store deler av juli, og det er den som har gitt oss de ekstreme temperaturene på det stedet mange ser på som et av verdens varmeste steder, sier Sagliani.

Og det er ikke bare Bandar Mahshahr som steker i sola om dagen. Også i Baghdad, hovedstaden i nabolandet Irak, kryper kvikksølvet høyt.

På torsdag viste gradestokken svimlende 51 varmegrader, og heten var så intens at myndighetene har erklært en fire dager lang obligatorisk ferie for at folk skal komme seg inn i skyggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer