- Et barn drept og 30 såret i Gaza tross våpenhvile

Nok en våpenhvile vakler.

STOPPET KAMPENE:  Det skal i dag være en sju timer lang våpenhvile i store deler av Gaza, men rett etter våpenhvilen startet i dag tidlig, meldte palestinere om at et hus i Gaza var bombet. Her står israelske Merkava-tanks nær den israelske grensa i dag. Foto: Jack Guez / AFP Photo / NTB Scanpix I
STOPPET KAMPENE: Det skal i dag være en sju timer lang våpenhvile i store deler av Gaza, men rett etter våpenhvilen startet i dag tidlig, meldte palestinere om at et hus i Gaza var bombet. Her står israelske Merkava-tanks nær den israelske grensa i dag. Foto: Jack Guez / AFP Photo / NTB Scanpix IVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En åtte år gammel jente ble drept i angrepet mot et hus i Shati-leiren, sier talsmann for nødetatene Ashraf al-Qudra til AFP.

Angrepet skjedde etter at Israel hadde innledet en ensidig våpenhvile mandag morgen.

Ikke bekreftet Ifølge vitner var det et israelsk angrep, men dette er ikke blitt bekreftet av den israelske hæren, som undersøker hendelsen.

Fra klokken 10 lokal tid mandag (klokken 9 norsk tid) har Israel erklært en sju timers ensidig våpenhvile på Gazastripen. Våpenhvilen skal etter planen finne sted over hele Gazastripen utenom områder øst for byen Rafah ved grensa til Egypt.

Hamas ikke tilsluttet Området ble ifølge Israel unntatt fra våpenhvilen fordi det fortsatt pågår kamper der mellom israelske styrker og væpnede palestinske grupper. Hamas har ikke sluttet seg til våpenhvilen.

Det israelske forsvaret har advart om at det vil besvare ilden dersom våpenhvilen brytes. Formålet med den humanitære våpenhvilen er å la forsyninger komme inn i området og å la flyktninger få dra tilbake til hjemmene sine, ifølge det israelske forsvarsdepartementet. (NTB)