Et barn er født

Den amerikanske visepresidenten Dick Cheneys sjette barnebarn har to mødre. Slikt går ikke upåaktet hen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede dagen etter at han ble født gikk bildet av nå åtte dager gamle Samuel David Cheney verden rundt. På bildet fra Det hvite hus sover han trygt i armene på besteforeldrene, Dick Cheney og kona Lynne. Foreldrene er ikke å se, men alle vet hvem de er: visepresidentens lesbiske datter Mary Cheney og hennes partner Heather Poe.

Det finnes mange fortellinger om én søster som skyves fram mens en annen dyttes inn i skyggen. Nyere amerikansk politikk har en egen versjon. For mens Dick og Lynne i mange år snakket med stolthet om eldstedatteren Elizabeth, ektemannen hennes og de etter hvert fem barna deres, var Mary skrikende fraværende fra den politiske scenen. Og som vanlig når det gjelder det republikanske partiet, er det nok moral å ta av. Dobbelt opp, minst.

President Bush, en uttrykt motstander av både ekteskap og adopsjon for homofile par, sier at han vet Mary og Heather vil bli «kjærlige foreldre». Lynne og Dick har plystret høyt og sett en annen vei hver gang konservative krefter har gått ut mot homofiles rettigheter generelt og Marys graviditet spesielt — men rasende ropt opp om invasjon av privatlivet bare demokratene har omtalt Mary som åpent lesbisk, slik presidentkandidaten John Kerry og hans visepresidentkandidat John Edwards gjorde i 2004. Og da CNNs Wolf Blitzer konfronterte Cheney med stormen datterens graviditet hadde vakt i konservative kretser, fikk han klar beskjed om at han hadde gått over streken, samt et bebreidende blikk, fra visepresidenten. Så slik er det altså media er blitt. Eier ikke anstendighet. Fy og fy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.