Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Et barn innlagt med E.coli

Vil ta tid å finne smittekilden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et barn under fem år er innlagt i Akershus og er trolig smittet av E.coli-bakterien.

Folkehelseinstituttet er blitt varslet om barnet.

- Med den informasjonen vi har så langt, kan vi ikke si om dette tilfellet har sammenheng med det tidligere meldte tilfellet fra Møre- og Romsdal, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet, i en pressemelding.

Erfaringsmessig kan det være vanskelig å finne smittestoff og smittekilde. Dette arbeidet vil ta tid. På det nåværende tidspunkt kan man ikke si om dette tilfellet har sammenheng med det tidligere meldte tilfellet fra Møre- og Romsdal, skriver Folkehelseinstituttet i pressemeldingen.

Folkehelseinstituttet, i samarbeid med det lokale Mattilsynet og kommunehelsetjenesten, samler nå inn informasjon om hva barnet har spist og hvor det har vært. I tillegg tas det prøver fra barnet og dets nærmiljø, for på denne måten å forsøke å finne bakterien og smittekilden. Dette arbeidet er tidkrevende og komplisert, og man vil ikke alltid lykkes, står det videre i pressemeldingen.

NYTT BARN SMITTET: Et barn under fem år er smittet av E.coli.