Et bittert nederlag for Hagens nye linje

STJØRDAL (Dagbladet): Carl I. Hagens nye ansvarlighetslinje var bare et døgn gammel da Frp-landsmøtet påførte partilederen hans første nederlag. Landsmøtet ville ha seg frabedt partiledelsens lefling med Yngve Hågensen og LOs gammelsosialistiske tankegods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Carl I. Hagens strategi og iver etter å bli en attraktiv regjeringspartner, med blant annet å skape allianser til fagbevegelsen, ble i går kraftig torpedert av landsmøtet.

Det var Siv Jensens kontroversielle forslag om å åpne for statlig eierskap, og Carl I. Hagens ønske om nytenkning for å skaffe seg innpass i fagbevegelsen, som foranlediget landsmøtets eneste opphetede debatt.

LO-hets

Anført av Fremskrittspartiet Ungdom (FrpU), vedtok landsmøtet en resolusjon som fastslo at Frps politikk mot statlig eierskap skal ligge fast.

Et vedtak som ikke kan tolkes annerledes enn som en kraftig ørefik til Hagen og Jensen - som begge har ivret for nytenkning på dette området.

Leder i FrpU, Anders Anundsen, fikk trampeklapp fra salen da han satte partiformannen på plass, og gjorde det helt klart at det går en grense for hvor langt Hagen kan gå i sine bestrebelser på å bli nyorientere Frp:

- Denne saken handler om sjela vår. Statlig eierskap er et offentlig inngrep og helt i strid med Frp's grunnprinsipper. Dette er ikke nye tanker. Dette er 100 år gamle marxistiske tanker, sa Anundsen, og la til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.