Et blødende hjerte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): – Det er menns skyld at kvinner ikke kommer til makten. De tviholder på den. Fremdeles. De er bare blitt flinkere til å skjule det. Men den dagen menn skjønner at kvinner aldri kan elske dem dypt og inderlig om de ikke virkelig deler makten, da kommer de til å gi slipp på den. For menn vil blir elsket, akkurat som kvinner.

Det er bare noen uker siden hun sa det til meg, Marilyn French, der hun satt og strålte i leiligheten sin i 48 etasje i New York. Nå er hun død. 79 år gammel. Hun falt og slo kneet sitt, ringte 911 og ble hentet av sykebilen. Barna kom. Hun lo og sa at alt var bra, at de kunne dra hjem. Og så stanset hjerte hennes.

HUN BLE KALT en av verdens farligste kvinner, døpt forfatteren med en AK-47. Hun ble berømt for sitater som «Kjønnet som ikke kan kontrollere sitt eget kjønnsorgan, forsøker å kontrollere verden.» I motsetning til de fleste kvinner var hun aldri redd for ikke å bli likt.

– Jeg kunne ikke få telefon i mitt eget navn da jeg ble skilt i 1971. Klart jeg var sint, men selvsagt liker jeg menn. Jeg har selv en sønn. Mye er forandret siden dengang, men det er fremdeles menn som styrer alle viktige beslutninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer