- Et bøllebyråkrati

- Dette har ødelagt og forringet livet for flere av oss, sier Leif Sverre Rosén om Forsvarsdepartementets personalbehandling.

- FROSSET UT: - Det er vanskelig å bli i et system der man blir frosset ut fordi ledelsen i departementet har fått en skrape i Kontroll- og konstitusjonskomitéen, sier Rosén. Foto: Frank Karlsen
- FROSSET UT: - Det er vanskelig å bli i et system der man blir frosset ut fordi ledelsen i departementet har fått en skrape i Kontroll- og konstitusjonskomitéen, sier Rosén. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Korrupsjons-frifinnelsen av Kjell Arne Bratli, som er Stortingets ombudsmann for Forsvaret, ble denne måneden rettskraftig. Nå føler mange at tiden er inne for å slå tilbake.

- Dette har ødelagt og forringet livet for flere av oss i en lang periode, sier generalmajor Leif Sverre Rosén, tidligere sjef for Forsvarets sanitet.

Han og en rekke andre offiserer Dagbladet har snakket med, mener at Forsvarsdepartementet kjører en altfor tøff linje i konflikter med toppoffiserer - særlig dem som har andre synspunkter enn departementsledelsen.

Ingen beklagelse I 2007 følte Rosén seg presset til å underskrive en sluttavtale, etter å ha uttalt seg offentlig om legemangelen i de norske styrkene i Afghanistan. Carl I. Hagen oppfordret forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til å gi Rosén en beklagelse, noe han ikke fikk.

Rosén tolket det slik at forsvarssjef Sverre Diesen ville bli kvitt ham, mens Diesen hevdet at Rosén selv ønsket å gå ut i permisjon. I år sluttet Rosén formelt som sjef for Forsvarets sanitet.

-?Det er vanskelig å bli i et system der man blir frosset ut fordi ledelsen i departementet har fått en skrape i Kontroll- og konstitusjonskomitéen, sier Rosén. Han kaller Forsvarsdepartementet for et «bøllebyråkrati».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer