- Et budsjett for arbeid og velferd

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) legger i dag fram den avtroppende regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tradisjonen tro møtte statsråden pressen på trappen hjemme før han tok veien til Stortinget for å legge fram det siste rødgrønne budsjettet.

- Dette er et godt rødgrønt budsjett for arbeid og velferd, sier Johnsen i morgenmørket utenfor boligen på Gimle i Oslo.

- Ansvarlig pengebruk Det kom mange spørsmål om bruk av oljepenger i budsjettet og hvorvidt det blir satt ny rekord. Dette ville han ikke svare direkte på, men antydet at etter hvert som oljefondet vokser, er det rom for å ta ut mer penger til budsjettet.

- Det er et ansvarlig budsjett, sier finansministeren, og legger til at oljepengebruken ligger der den bør.

Han ville heller ikke foregripe Erna Solbergs reaksjon på forslaget som legges fram klokken 10 i dag.

- Det er vanskelig å spå Solbergs reaksjon, men de har varslet en ny kurs, så det vil trolig være ting i dette budsjettforslaget som de er uenige i, sier Johnsen diplomatisk.

Mann for sin hatt Det ble også tid til et par kommentarer om Johnsens høyst private budsjettradisjoner: hatten og diktet.

- Så dere har lagt merke til hatten, ler finansministeren når hodeplagget påpekes.

- Dette er en Stetson, det er et anerkjent og godt hattemerke. Det er en bra hatt og en høsthatt, for den er jo mørk i fargen. Jeg har en del hatter. Det er et praktisk plagg, som jeg kan anbefale, særlig på høsten.

Han ble også spurt om hvilket dikt han hadde tenkt å lese for Stortinget denne gangen, men her holder han kortene tett til brystet.

- Det blir et godt dikt, var alt han ville røpe før han tok fatt på veien til Stortinget.

(NTB)