Enighet om nytt statsbudsjett:

- Et budsjett for vanlige folk

Regjeringspartiene og SV er enige om nytt statsbudsjett.

STATSBUDJSETT: SV og regjeringspartiene har blitt enige om statsbudsjettet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært lange og harde forhandlinger i flere uker, men mandag presenterte regjeringspartiene og SV det nye statsbudsjettet.

Budsjettet blir lagt fram av statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og SV-leder Audun Lysbakken.

- Jeg er veldig glad for at vi har blitt enige om budsjett for 2022, sier Støre.

- Dette er et budsjett for vanlige folk, sier han.

Støre sier at det har blitt funnet «gode og ambisiøse løsninger». Han sier videre at de har funnet en løsning for å gi permiterte og arbeidsledige feriepenger. Dette vil koste over 1,2 milliarder kroner.

- I tillegg er det reversert mange av de usosiale kuttene fra Høyre-regieringen, sier Støre.

Fornøyd Vedum

Vedum sier at de nå blant annet beholder en reduksjon i strømavgiften, og at 80 prosent av befolkningen får enten lavere eller likt skattenivå.

Vedum sier at de nå ikke har økt bruken av oljepenger.

Lysbakken sier at SV er godt fornøyd med forhandlingsresultatet.

- Etter mange år med skattekutt til de rike, får vi nå et budsjett som setter to store reformer, nemlig gratis SFO og tannhelsereform, på dagsorden, sier Lysbakken.

NYTT BUDSJETT: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) , finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp)og Audun Lysbakken (Sv) presenterer det nye statsbudsjettet for pressen mandag .Foto: Annika Byrde / NTB
NYTT BUDSJETT: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) , finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp)og Audun Lysbakken (Sv) presenterer det nye statsbudsjettet for pressen mandag .Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Dette er de enige om

Forhandlingene ble løftet til høyeste nivå, altså til partilederne, i helga. Tidligere i dag var SVs Kari Elisabeth Kaski klar på at det hadde hjulpet å få partilederne med i dansen.

- Vi har jobbet godt gjennom helgen, sammen med partilederne. Nå skal vi jobbe videre gjennom dagen i dag, i håp om å komme enda et skritt videre, sa hun til pressen.

Feriepenger for ledige og permitterte, skattenivå, og en klimaseier til SVs er blant sakene det er knyttet størst spenning til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer