Et bustehode dukket opp i bølgene 220 km fra land

Og Thailands nye hundekjendis har fått nytt navn.

BLE REDDET: Hunden klamret seg til et bein på oljeplattformen i Thailand-gulfen og ble reddet med et tau. Foto: Vitisak Payalaw/Facebook/Reuters/NTB Scanpix.
BLE REDDET: Hunden klamret seg til et bein på oljeplattformen i Thailand-gulfen og ble reddet med et tau. Foto: Vitisak Payalaw/Facebook/Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Det var 220 kilometer kilometer fra land, og mannskapet på oljeselskapet Chevrons plattform kunne skimte et svømmende vesen i bølgene der nede.

Men det bustede hodet kunne umulig tilhøre en fisk eller en delfin eller en dykker, for en saks skyld.

En heftig redningsaksjon fikk berget den utslitte svømmeren opp på plattformendekket.

Og det var en hund langt til havs, sør i Thailand-golfen med østkysten og byen Songkhla som nærmeste punkt på fastlandet.

Mannskapet forteller til thailandske medier at hunden fikk klamret seg til et plattformbein, og at en av mannskapet fikk festet et tau rundt brystet og dratt den opp.

Redningsaksjonen skjedde sist fredag, og den ukjente havhunden har fått stor oppmerksomhet i Thailand etter mannskapet la ut flere bildet på Facebook.

Ingen vet sikkert hvordan den har havnet så langt til sjøs, men ifølge Bangkok Post er det mest sannsynlig at den har falt over bord fra en fisketråler.

UNIK: I en bygd i India ble et helt unikt dyr født. Folk kommer fra fjern og nær for å få et glimt av denne skapningen. Video: Newsflare. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Bjeffet ikke

- Den var utmattet og verken bjeffet eller kom med et eneste knyst etter redningen, forteller mannskapet på oljeplattformen.

Hunden har vært på land hos hundevenner siden helgen, og den greier seg fint.

Men ingen eier har meldt seg tross all oppmerksomheten.

Framtiden er likevel mye tryggere enn i bølgene ute i Thailand-gulfen.

En av mannskapet har lovet å gi Boonrod et nytt, landfast hjem. Og det nye navnet er kommet fra han som fikk berget den med tauet.

IKKE FLAU: Zoolog ved naturhistorisk museum, Petter Bøckman, ble vist en litt spesiell video av en ape. Men han mener det er en helt konkret grunn til at dyret oppfører seg som det gjør. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer